string(0) ""

Τι θα συμβεί αν δώσετε παγωτό στο σκύλο σας

Τeam Petmou

19/06/2023

Καλοκαίρι: Παραλία, ξαπλώστρα, μουσική, και υπέροχα παγωτά που μας δροσίζουν από τον καύσωνα.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα χωνάκι βανίλια ή ένα ξυλάκι σοκολάτα; Σίγουρα όχι ο σκύλος σας. Όμως πριν μην υποκύψετε στο παρακλητικό του βλέμμα, αξίζει να δείτε τα παρακάτω:
Καταρχάς, τα περισσότερα παγωτά περιέχουν γάλα και οι σκύλοι, όπως και αρκετοί άνθρωποι, μπορεί να παρουσιάσουν δυσανεξία στη λακτόζη. Με τη σειρά της η δυσανεξία μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστα συμπτώματα για το στομαχάκι του τετράποδου φίλου σας, και τελικά να σκυλομετανιώσετε που του κάνετε το χατίρι.

Μήπως τα βίγκαν παγωτά είναι μια εναλλακτική; Δυστυχώς και αυτά συνήθως περιέχουν ζάχαρη που, ως γνωστόν, είναι βλαβερή τόσο για ανθρώπους όσο και για τα σκυλιά καθώς καταστρέφει τα δόντια τους, μπορεί να τους προκαλέσει διαβήτη, και φυσικά αυξάνει το βάρος τους.

Από την άλλη, κάποιες γλυκαντικές ουσίες είναι επίσης βλαβερές ή και επικίνδυνες για τους σκύλους, και είναι αμφίβολο εάν μπορείτε κάθε φορά να καταλάβετε, διαβάζοντας τη συσκευασία, εάν κάποια από αυτές περιέχεται στο παγωτό που κρατάτε και το λιγουρεύεται το σκυλόπαιδό σας.
Η σοκολάτα επίσης και οι ξηροί καρποί που περιέχονται σε πολλά παγωτά είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για το ζώο σας καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις.

Υπάρχει λοιπόν κάτι παγωμένο που μπορείτε να δώσετε άφοβα στον καλύτερό σας φίλο για να τον δροσίσετε τις μέρες του καύσωνα; Υπάρχουν λύσεις, που απαιτούν ελάχιστη προετοιμασία: μια από αυτές είναι να φτιάξετε εσείς λαχταριστό σπιτικό σκυλοπαγωτό ή υποκατάστατο παγωτού καταψύχοντας κάποια από τις λιχουδιές που κυκλοφορούν στην αγορά, ή κάποια σπιτική λιχουδιά που του έχετε φτιάξει εσείς και ξέρετε ότι θα του κάνει μόνο καλό.

Επίσης, μπορείτε να παγώσετε φρούτα (π.χ. μπανάνες— αφού τις τεμαχίσετε) και λαχανικά και να τα προσφέρετε στο σκύλο σας ως υγιεινά παγωμένα σνακ. Ωστόσο, μην το παρακάνετε και εκεί από θέμα ποσότητας. Γαβ μέτρον άριστον.
Με λίγα λόγια, αν έχετε την πολυτέλεια να απολαύστε ή έστω να καταπιείτε στα γρήγορα το παγωτό σας «ινκόγκνιτο» και «κρυμμένοι» από το αδιάκριτο και αδηφάγο σκυλοβλέμμα θα ήταν μια κάποια λύση, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η άγρυπνη τριχωτή παρουσία που θα σας μετράει τις μπουκιές σίγουρα θα σας δημιουργήσει τύψεις.

Αν πάλι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο και δεν θέλετε να λείψετε ούτε δευτερόλεπτο από το πλευρό του σκυλοπαιδιού σας (δεν σας αδικούμε), μια γλειψιά του από το παγωτό σας, στα κλεφτά ή με την άδειά σας, δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου. Αρκεί η μια να μη γίνει πολλές.
Τη δροσιά του να έχετε.

Σχετικά άρθρα

Οι πιο ήρεμες φυλές σκύλων – Σπάνια ακούμε το γάβγισμά τους

Οι 7 φυλές σκύλων που εγκαταλείπονται πιο πολύ στα καταφύγια του εξωτερικού- Ποιοι είναι οι λόγοι

Ζώα συντροφιάς και πυρκαγιές: Πρόληψη και προετοιμασία