string(156) "Μπότα: Η τρίποδη γάτα της Τζωρτζίνας Λιώση την περίμενε σε έναν κάδο στο Μεταξουργείο"
Μπότα: Η τρίποδη γάτα της Τζωρτζίνας Λιώση την περίμενε σε έναν κάδο στο Μεταξουργείο

Μπότα: Η τρίποδη γάτα της Τζωρτζίνας Λιώση την περίμενε σε έναν κάδο στο Μεταξουργείο

Μαρία Ευαγγέλου

29/09/2023

«Είμαι η Τζωρτζίνα Λιώση και έχω τρεις γάτες, αλλά αυτή είναι η ιστορία της Μπότας.

Στους θορυβώδεις δρόμους του Μεταξουργείου το 2010, είχα μια τυχαία συνάντηση που θα άλλαζε για πάντα τη ζωή μου. Ήταν η ημέρα που συνάντησα την Μπότα, ένα μικρό τότε γατάκι με λευκά πόδια που μοιάζαν με μπότες.

Δεν ήταν μόνη· είχε δύο αδελφάκια, πανομοιότυπα αρσενικά, και όλα βρίσκονταν σε έναν κάδο απορριμμάτων. Εκείνη, με κάποιον τρόπο, κατάφερε να ξεφύγει από τον κάδο και τρέχοντας ήρθε και στάθηκε ακριβώς πάνω στο πόδι μου.

Με το μικρό της μέγεθος, με κοίταζε προς τα πάνω νιαουρίζοντας. Η αποφασιστικότητά της και το επίμονο βλέμμα της δεν με άφηναν να φύγω. Δεν ήξερα ότι εκείνη η στιγμή ήταν η αρχή ενός βαθύτατου ταξιδιού.

Το να τα φέρουμε στο σπίτι δεν ήταν μια απόφαση που θα άλλαζε μόνο τη δική τους ζωή, αλλά και τη δική μας. Είχαμε ήδη μία γάτα μέσα στο σπίτι, τη Μουλάν και αρκετά ακόμη στον κήπο, εκεί που θα ήταν και το πρώτο τους σπίτι. Έτσι, η Μπότα, μαζί με τον Τίτο και τον Πάνθρο, έγιναν μέρος της οικογένειάς μας.

Σχεδόν τρία χρόνια στη ζωή μας και έρχεται η ημέρα που τη βρίσκουμε με ένα σοβαρά τραυματισμένο πόδι. Είχε ξεφύγει από τον κήπο και είχε τραυματιστεί από ένα αυτοκίνητο. Το πόδι της ήταν ανεπανόρθωτα κατεστραμμένο.

Προσπαθήσαμε να βρούμε ένα νέο σπίτι για εκείνη όπου θα μπορούσε να λάβει εξειδικευμένη φροντίδα και προσοχή, ανεπιτυχώς. Η Μπότα έμεινε μαζί μας, έγινε πηγή έμπνευσης και εμείς η πιο τυχερή οικογένεια.

Μέσα από την Μπότα, είδα τη δύναμη και την αγάπη που μπορούν να φέρουν τα κατοικίδια στη ζωή μας. Η ανθεκτικότητά της μπροστά στις δυσκολίες και η ανεξάντλητη αγάπη της τη μετέτρεψαν σε σύμβολο ελπίδας και δύναμης.

Σήμερα, η Μπότα είναι μια δεκατριάχρονη γάτα με ένα πόδι και δύο χέρια, όπως διορθώνω τους πάντες με αγάπη. Η παρουσία της είναι μια καθημερινή υπενθύμιση για τη δύναμη της αγάπης και το ανυπέρβλητο πνεύμα που μπορούν να έχουν τα ζώα.

Όταν αντιμετωπίζω μια δύσκολη μέρα, την κοιτώ και βρίσκω τη δύναμη να προχωρήσω. Η ιστορία της είναι μια μαρτυρία της βαθύτατης επίδρασης που μπορεί να έχει ένα κατοικίδιο στις ζωές μας.

Ζώντας με ένα κατοικίδιο σαν αυτή, μου χαρίζονται ανεκτίμητα μαθήματα ζωής. Η πίστη της, η σοφία και η γαλήνη της είναι καθημερινός οδηγός για εμένα. Είναι μια όμορφη υπενθύμιση ότι η ανυποχώρητη αγάπη ενός κατοικιδίου μπορεί να αλλάξει τον κόσμο μας με τρόπους που δεν φανταζόμασταν ποτέ.

Η ιστορία της Μπότας, από έναν κάδο στο Μεταξουργείο, στις καρδιές μας, είναι ένα παράδειγμα του πώς ένα κατοικίδιο μπορεί να αγγίξει τις ζωές μας. Είναι μια ζωντανή μαρτυρία της αγάπης και της δύναμης που προσφέρουν τα κατοικίδια σε εκείνους που είναι αρκετά τυχεροί ώστε να τα φιλοξενούν στα σπίτια τους.

Η Μπότα, το θαύμα μας, είναι μια υπενθύμιση ότι οι προκλήσεις της ζωής μπορούν να καταπολεμηθούν με την αγάπη και ότι, τελικά, είναι η αγάπη που δίνουμε και λαμβάνουμε που έχει πραγματικά σημασία.

*Η Τζωρτζίνα Λιώση φέτος θα πρωταγωνιστεί στη σειρά του Άλφα «Ο Γιατρός» ενώ στις 12 Οκτωβρίου ξεκινάει για δεύτερη χρονιά η παράσταση «Κάποιος Μιλάει Μόνος του Κρατώντας ένα Ποτήρι Γάλα» στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου όπου συν-σκηνοθετεί και παίζει παρέα με τη Νάνσυ Μπούκλη.

Σχετικά άρθρα

Αυτά τα φυτά είναι τοξικά για τους σκύλους και τις γάτες

8 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη φοβερή και τρομερή γάτα της ερήμου

6 σημάδια ότι βάζετε τη γάτα σας πάνω από όλους και από όλα