string(0) ""

Τα απαραίτητα αντικείμενα για την τσάντα του σκύλου σας

Κωνσταντίνα Μάλλιου

24/08/2023

Photo: Shutterstock

Πριν βγούμε από το σπίτι, είτε πάμε μέχρι το σούπερ μάρκετ είτε πάμε ένα ταξίδι, πάντα ελέγχουμε τα απαραίτητα αντικείμενα που πρέπει να έχουμε στη τσάντα μας.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που θα βγούμε μια βόλτα με το σκύλο μας ή θα κάνουμε μία έστω και μίνι απόδραση μαζί του;

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να ελέγχουμε και να παίρνουμε μαζί μας τα απαραίτητα πράγματα για αν τυχόν μας χρειαστούν όπως είναι για παράδειγμα παυσίπονα, κρέμα χεριών, χαρτομάντηλα ή αντισηπτικό.

Στην περίπτωση όμως που πρέπει να φτιάξουμε μια τσάντα με τα απαραίτητα αντικείμενα για το σκυλάκι μας, ίσως να είμαστε πιο αμελείς και ασυνεπείς.

Καλό είναι, είτε πηγαίνουμε μια βόλτα σε ένα κοντινό πάρκο, σε μια παραλία, για πεζοπορία ή ένα ταξίδι με το αγαπημένο μας τετράποδο κατοικίδιο να προνοούμε και να έχουμε μια τσάντα με τα αντικείμενα που μπορεί να χρειαστούμε.

Φτιάξαμε για εσάς μία λίστα με τα απαραίτητα που πρέπει να πάρετε μαζί σας ανάλογα τον προορισμό σας έτσι ώστε να την ελέγξετε την επόμενη φορά που θα βγείτε έξω με το σκυλοπαιδί σας.

● Μπουκαλάκι με νερό: Για να αποφύγετε την αφυδάτωση, ειδικά αν πρόκειται για μια μεγάλης διάρκειας βόλτα ή αν κάνει αρκετή ζέστη, είναι πολύ σημαντικό να έχετε μαζί σας μπουκαλάκια με νερό για να δροσιστεί ο χνουδωτός σας φίλος. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και ένα μπολάκι για να βάλετε νερό ώστε να πιει ο σκύλος σας αφού είναι λίγο δύσκολο να πίνει νερό από τα χέρια σας.

● Σακούλες για περισυλλογή ακαθαρσιών: Μην ξεχάσετε τις σακούλες για την περισυλλογή των ακαθαρσιών του αγαπημένου σας κατοικιδίου. Βάλτε στην τσάντα σας ένα ρολάκι, ακόμα και για μια μικρή διαδρομή, γιατί μπορεί να μην έχετε αρκετές σακούλες στην θήκη και να μην το έχετε παρατηρήσει.

● Τροφή & λιχουδιές: Αν πρόκειται να λείπετε αρκετές ώρες από το σπίτι, είναι σημαντικό να πάρετε μαζί σας τροφή για να προσφέρετε στο κατοικίδιό σας όταν είναι η ώρα του γεύματός του ή αν πεινάσει. Μπορείτε να έχετε μαζί σας και λιχουδιές, οι οποίες είναι ιδιαίτερα χρήσιμες αν εκπαιδεύετε το σκύλο σας κατά τη διάρκεια της βόλτας.

● Έξτρα λουρί: Ειδικά σε σκυλάκια πιο μεγαλόσωμα ή ζωηρά, ένα έξτρα λουράκι είναι απολύτως απαραίτητο σε περίπτωση που χαλάσει αυτό που ήδη φοράει. Σίγουρα δεν θέλετε να βρεθείτε προ εκπλήξεως και να ψάχνετε να βρείτε λουράκι εκείνη την δύσκολη ώρα.

● Πετσέτα ή μωρομάντηλα: Σε περίπτωση που η βόλτα σας διαρκέσει αρκετές ώρες, μπορείτε να πάρετε μαζί σας μια πετσέτα ή μωρομάντηλα έτσι ώστε αν ο σκύλος σας λερωθεί, να μπορείτε να τον καθαρίσετε.

● Αντηλιακό ειδικό για σκύλους: Ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού πρέπει να προστατέψετε τον φιλαράκο σας από τυχόν ηλιακά εγκαύματα. Τα σκυλιά διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους με εμάς οπότε καλό είναι να προλαμβάνουμε τις ανεπιθύμητες συνέπειες. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το αντηλιακό είναι κατάλληλο για σκυλάκια!

● Αντικουνουπικό σπρέι: Τα κουνούπια μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα για τον μικρό σας φίλο, οπότε αν δεν τον ψεκάσετε με αντικουνουπικό σπρέι πριν τη βόλτα σας, καλό είναι να το βάλετε στη τσάντα σας για να τον ψεκάσετε αργότερα.

● Παιχνίδια: Αν πρόκειται για μικρές βόλτες μπορείτε να πάρετε μαζί σας το αγαπημένο του μπαλάκι για να παίξετε και να μπορέσει να εκτονώσει την ενέργειά του. Αν πρόκειται για μονοήμερη εκδρομή ή ένα μεγάλο ταξίδι, βεβαιωθείτε ότι έχετε στην τσάντα του σκύλου σας μερικά παιχνιδάκια για να μην βαρεθεί ή να μην αρχίσει να τρώει αντικείμενα όπως ξύλα που μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγεία του.

● Κουτί πρώτων βοηθειών: Αν και έχουμε συνηθίσει κουτί πρώτων βοηθειών να έχουμε μόνο για εμάς, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα για τον τετράποδο φίλο μας και να το έχουμε πάντα μαζί μας, ειδικά όταν πρόκειται για πολύωρες βόλτες ή ταξίδια. Σε αυτό θα πρέπει να συμπεριλάβουμε γάζες, βαμβάκι, ελαστικούς επιδέσμους, τσιρότα, ιώδιο, οινόπνευμα, οξυζενέ, αντιβιοτική αλοιφή, τσιμπιδάκι, σύριγγα, ψαλίδι και χειρουργικά γάντια μιας χρήσης.

Όλα τα παραπάνω είναι μερικά από τα απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχετε στη τσάντα του σκύλου σας και αυτά πάντα εξαρτώνται από τις ανάγκες του κάθε κατοικιδίου αλλά και τον προορισμό ή την διάρκεια της βόλτας/εκδρομής.

Ελπίζουμε όποιος λοιπόν και αν είναι ο προορισμός που θα επιλέξετε να πάτε, είτε μια σύντομη βόλτα είτε ένα μακρινό ταξίδι, να περάσετε τέλεια με το σκυλοπαιδί σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει σε όλα τσεκ!

Σχετικά άρθρα

Σκύλος ή γάτα; 7 tips που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε

Οι αλλαγές που θα παρατηρείτε στον σκύλο σας καθώς μεγαλώνει

Είναι η ώρα του μπάνιου του σκύλου σας; 7 λάθη που δεν πρέπει να κάνετε