string(0) ""

Αυτές είναι οι αγαπημένες μας φωτογραφίες από τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας Σκύλων

Στέλλα Πανοπούλου

27/10/2024

Photo: Instagram

Όλοι οι κηδεμόνες σκύλων λατρεύουν να φωτογραφίζουν το κατοικίδιό τους σε αστείες, ξένοιαστες, χαριτωμένες, και συγκινητικές στιγμές.

Υπάρχουν, όμως, κάποιοι εξαιρετικά ταλαντούχοι άνθρωποι που πηγαίνουν αυτή τους την ενασχόληση ένα βήμα πιο πέρα. Τα Dog Photography Awards είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός που στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ιδιαίτερων και καθηλωτικών φωτογραφιών σκύλων απ’ όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με το site της διοργάνωσης, αποστολή της είναι ο εορτασμός της τέχνης κορυφαίων φωτογράφων σκύλων, η προώθηση ανερχόμενων καλλιτεχνών, και η ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και της ποικιλομορφίας των πιο πιστών φίλων του ανθρώπου.

Την ανακοίνωση των τριών νικητών στις κατηγορίες Πορτρέτο, Δράση, Στούντιο, Σκύλοι και άνθρωποι, και Ντοκιμαντέρ, ακολούθησε η έκδοση ενός τόμου με όλες τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό.

Συνολικά έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό 1700 συμμετοχές από περισσότερες από 60 χώρες, και ξεχώρισαν 15 φωτογραφίες. Εμείς επιλέξαμε τις αγαπημένες μας συμμετοχές και τις μοιραζόμαστε μαζί σας, καλώντας σας να επισκεφτείτε τη σελίδα του διαγωνισμού στο Instagram και να θαυμάσετε τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, και την πρωτοπορία των καλλιτεχνών, ενώ ταυτόχρονα “ερωτεύεστε” το κάθε μοναδικό σκυλάκι ξεχωριστά.

Από το θαύμα της ζωής μέχρι τον σκυλίσιο ενθουσιασμό, τη χαλάρωση, το παιχνίδι, το γήρας, την αναπηρία, και τις βαθιές σχέσεις που αναπτύσσουν οι σκύλοι με τον άνθρωπο και τη φύση: οι στιγμές που απαθανατίστηκαν στις χιλιάδες αυτές φωτογραφίες μας συγκινούν και μας θυμίζουν τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή μας.

Θα κλείσω με το προσωπικό μου αγαπημένο – ας μου επιτραπεί: Το Beagle-Τζέλλα Δελαφράγκα.

Σχετικά άρθρα

Γιατί η γάτα σας αγαπά να κάθεται στη στάση-“φρατζόλα”

Έσπασε η γάτα σας το αγαπημένο σας βάζο; Μάθετε αν αισθάνεται ενοχές για αυτό

Περίμενε: Κάτι πολύ περισσότερο από μια εντολή – Πώς να τη μάθετε στον σκύλο σας