string(0) ""

Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη τσάντα μεταφοράς για τον σκύλο ή τη γάτα σας

Στέλλα Πανοπούλου

23/10/2024

Το τριήμερο πλησιάζει κι εσείς ετοιμάζεστε για εξόρμηση, ενώ αναρωτιέστε ποια τσάντα μεταφοράς είναι κατάλληλη για το αγαπημένο σας κατοικίδιο.

Ακολουθώντας τα παρακάτω χρήσιμα tips, η διαδικασία επιλογής της καλύτερης τσάντας μεταφοράς θα γίνει εύκολη και γρήγορη:

Μέγεθος: Επιλέξτε μια τσάντα 2 φορές μεγαλύτερη απ’ το μέγεθος του κατοικιδίου σας, ώστε να μπορεί να κινείται, να γυρίζει πλευρό και να κοιμάται μέσα σε αυτή.​

​-Πρακτικότητα: Φροντίστε ώστε η τσάντα να είναι άνετη για τον σκύλο ή τη γάτα σας, και να έχει επαρκείς τρύπες ώστε να αερίζεται και να μην στρεσάρεται.

​-Ασφάλεια: Επιλέξτε μια τσάντα φτιαγμένη από υλικό φιλικό προς το ζωάκι σας. Επίσης είναι χρήσιμο η τσάντα να είναι αδιάβροχη για να προστατεύσετε τον φιλαράκο σας από τυχόν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

​Αν κάνετε μεγάλο ταξίδι με το αεροπλάνο, το πλοίο, το τρένο ή το αυτοκίνητο, χρειάζεστε απαραιτήτως κλουβί μεταφοράς για το ζωάκι σας, ώστε να μεταφερθεί με ασφάλεια ενώ παράλληλα προστατεύεται από εξωτερικούς κινδύνους. Επιπλέον, πολλές τσάντες μεταφοράς έχουν ειδικό χώρο για να προσθέσετε και το δοχείο φαγητού ή νερού του σκύλου ή της γάτας σας.

​​Επειδή κάποια ζωάκια στρεσάρονται όταν βρίσκονται σε πολύ μικρούς και στενούς χώρους, καλό είναι να αφήσετε την τσάντα ή το κλουβί εκτεθειμένο στο σπίτι κάποιες ώρες πριν βάλετε μέσα το κατοικίδιό σας, ώστε να εξοικειωθεί μαζί του. Μπορείτε να τοποθετήσετε μέσα κάποιο παιχνίδι ή δικό σας προσωπικό αντικείμενο ώστε να νιώθει οικειότητα και ασφάλεια.

Μπορείτε να δείτε τις τσάντες μεταφοράς που σας προτείνουμε εδώ.

Σχετικά άρθρα

Η Σπάις και ο Τζεπέτο βρέθηκαν να ζουν μόνα στο δρόμο- Είναι στην Τρίπολη και ψάχνουν σπίτι

Πού θα βρείτε τις πιο fashion τσάντες μεταφοράς για κατοικίδια

“Είναι φτιαγμένες από υγρό”: Πώς χωρούν οι γάτες να περνούν μέσα από στενά ανοίγματα