string(0) ""

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: Τα Pet City γιορτάζουν με μοναδικές προσφορές για τους Pet Parents

Team Petmou

04/10/2024

Στις 4 Οκτωβρίου γιορτάζουν τα ζώα και είναι ιδανική ευκαιρία να σκεφτούμε ξανά τα δικαιώματά τους, αλλά και τι μπορεί ο καθένας να κάνει για να εξασφαλίσει την ευζωία τους.

Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στους τετράποδους συντρόφους μας αλλά και στα υπόλοιπα ζωτικά μέλη του οικοσυστήματος. Μέσα από τη συνύπαρξή μας με τα ζώα, μαθαίνουμε τη σημασία της φροντίδας, της υπευθυνότητας και του σεβασμού προς κάθε μορφή ζωής.

Η ημέρα αυτή μας υπενθυμίζει ότι η προστασία των ζώων είναι ευθύνη όλων μας. Από τα κατοικίδια που φέρνουν χαρά στις ζωές μας, μέχρι τα άγρια ζώα που διατηρούν την ισορροπία της φύσης, όλα έχουν δικαίωμα στη ζωή και την ευημερία.

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα τους και να συμβάλλουμε στην ευημερία τους με καθημερινές πράξεις αγάπης και σεβασμού. Σήμερα, ας γιορτάσουμε τα ζώα και την ανεκτίμητη συμβολή τους στη ζωή μας!

Τα Pet City πρωταγωνιστούν την ημέρα αυτή με μοναδικές προσφορές προς όλους τους κηδεμόνες. Σε συνεργασία με την Nestlé, ανακοινώνουν μια μεγάλη προσφορά -40% σε προϊόντα της PURINA PRO PLAN, FRISKIES, DOG CHOW, CAT CHOW, GOURMET, DENTALIFE και ADVENTUROS για σκύλους και γάτες. Η προσφορά ισχύει για ξηρές και υγρές τροφές, καθώς και λιχουδιές, έως τις 12 Οκτωβρίου, στα φυσικά καταστήματα και το e-shop των Pet City. Σημειώνεται ότι από την προσφορά εξαιρούνται οι κλινικές δίαιτες και τα συμπληρώματα διατροφής.

Παράλληλα, υπάρχουν επιπλέον ελκυστικές προσφορές που “τρέχουν” αυτή την περίοδο στο Pet City σε ακόμα περισσότερα κορυφαία brands τροφών και αξεσουάρ. Μερικές από αυτές είναι: ROYAL CANIN έως –25% , MARS (CESAR, SHEBA, WHISKAS, PERFECT FIT) 1+1 Δώρο, HILL’S 10KG+4KG ΔΩΡΟ, Ατομική Φροντίδα ΑΒΕΕ – REGINA –10%, RINALDO FRANCO –10%, WINSHTON –10%, MEALBERRY (RIO, LITTLE ONE) –10%, PETLINE –10%.

Επισκεφθείτε ένα κατάστημα Pet City ή κάντε κλικ στο e-shop για να κάνετε τις αγορές σας και να πάρετε το πιο λαχταριστό και χρήσιμο δώρο για τα κατοικίδιά σας.

Οι 5 βασικοί κανόνες για την ευζωία των ζώων:

Όσον αφορά στους τετράποδους συνοδοιπόρους μας, η συγκατοίκηση με μία γάτα ή έναν σκύλο έχει πολύ όμορφες στιγμές, έχει όμως και υποχρεώσεις. Η δέσμευση για την καλή και αρμονική ζωή τους, είναι για όσο ζουν και πρέπει να είναι καλά συνειδητοποιημένος όποιος αποφασίζει να υιοθετήσει ένα ζωάκι. Κάντε τικ σε όσα από τα παρακάτω κάνετε.

1. Χρειάζονται καθημερινά επαρκές και υγιεινό φαγητό. Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα ζώα έχουν διατροφικές ανάγκες, που είναι διαφορετικές για κάθε είδος, ακόμα και φυλή. Πιο συγκεκριμένα για τα κατοικίδια, υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες τροφές τόσο για τους σκύλους όσο και για τις γάτες. Για παράδειγμα, τα κουτάβια τρώνε διαφορετικό φαγητό από τις γάτες. Επίσης, πολλά ζώα έχουν ευαισθησίες, όπως στο στομάχι, όπου πάλι πρέπει να τρώνε ειδική τροφή. Τα αποφάγια από το τραπέζι μας δεν ενδείκνυνται, γιατί μπορεί να περιέχουν ακατάλληλα συστατικά όπως αλάτι, κρεμμύδι ή σκόρδο, που είναι τοξικά για τα ζώα. Μεγάλη σημασία έχουν και οι μερίδες που δίνουμε, κάτι που αναγράφεται σε κάθε συσκευασία τροφής, αλλά μπορεί να γίνει και σε συνεννόηση με τον κτηνίατρο.

2. Τα ζώα πρέπει να έχουν 24ωρη πρόσβαση σε καθαρό νερό. Όχι μόνο οι γάτες και οι σκύλοι, άλλα όλα τα ζώα, χρειάζονται νερό για να επιβιώσουν. Είτε ζουν μέσα στο σπίτι, είτε έξω, πρέπει να έχουν ένα μπολ με φρέσκο νερό, χωρίς σκουπιδάκια ή χώμα. Αυτά χρειάζονται ανανέωση 2 φορές την ημέρα και το καλοκαίρι ίσως συχνότερα. Αν έχετε στο σπίτι ψαράκια σε ενυδρείο ή χελωνίτσες, είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά τις γυάλες και τα ενυδρεία, καθώς αν το παραμελήσετε θα αναδύεται άσχημη μυρωδιά και θα είναι επικίνδυνο για την υγεία τους.

3. Πρέπει να μένουν σε κατάλληλο χώρο. Τα κατοικίδια ζώα είναι αυτό ακριβώς που λέει η λέξη, για να ζουν σε κατοικίες. Πρέπει να έχουν τις μαξιλάρες τους, τις κουβέρτες τους και να προστατεύονται από το κρύο, τη ζέστη, τη βροχή, από άλλα άγρια ζώα (κυρίως όσα ζουν εκτός αστικού ιστού) και από ασθένειες. Σε σπίτια με αυλή, τα ζωάκια μπορούν να είναι έξω, με την κατάλληλη προστασία για σκνίπες, με σπιτάκι, φαγητό και νερό και φυσικά να έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό του σπιτιού. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως στα περισσότερα σπίτια, τα κατοικίδια κοιμούνται εκεί που κοιμόμαστε κι εμείς, κάτι που απολαμβάνουμε όλοι!

4. Πρέπει να κάνουν την τουαλέτα τους σωστά. Αυτό αφορά κυρίως τις γάτες και τους σκύλους, καθώς δεν είναι υγιεινό για κανέναν να συμβαίνει ανεξέλεγκτα μέσα στο σπίτι. Οι γάτες πρέπει να μάθουν να πηγαίνουν στην άμμο τους και οι σκύλοι να βγαίνουν έξω. Η τακτική βόλτα έξω είναι η κατάλληλη ευκαιρία να πάει τουαλέτα και όσο πιο γρήγορα το μάθει, τόσο καλύτερα θα νιώθει και εκείνος και εσείς. Ειδικά τα κουτάβια, χρειάζονται βόλτα κάθε 3-4 ώρες και τα “ατυχήματα” είναι μέσα στο πρόγραμμα, τόσο για εκείνα όσο και για τους ηλικιωμένους. Οι σκύλοι μαθαίνουν να πηγαίνουν στο σωστό σημείο για τουαλέτα και όσο μεγαλώνουν μπορούν να ζητήσουν να βγουν έξω, ανάλογα πάντα με την εκπαίδευση που έχουν λάβει και χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί κανόνα.

5. Χρειάζονται κτηνιατρική φροντίδα. Οι εμβολιασμοί και τα τσεκ-απ για την πρόληψη ασθενειών γίνονται από τους κτηνιάτρους. Αυτές οι επισκέψεις δεν πρέπει να αναβάλλονται ούτε να αμελούνται, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία του ζώου. Παράλληλα, υπάρχουν μερικές κινήσεις που μπορεί να κάνει ο κάθε κηδεμόνας έτσι ώστε να συμβάλει στην υγιεινή όπως το χτένισμα, το καθάρισμα αυτιών, η καθαριότητα στο χώρο όπου ζει το κατοικίδιο, το πλύσιμο του κρεβατιού και των παιχνιδιών του.

Έχοντας αυτά υπόψιν, ο κάθε κηδεμόνας μπορεί να βελτιωθεί και να χαρίσει ακόμα περισσότερη αγάπη στο ζωάκι του.

Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Τι λένε τρεις άνθρωποι με ξεχωριστή επιρροή στο θέμα των αδέσποτων στην Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Συζήτηση για την Προστασία Άγριων Ζώων

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Ποια είναι τα δικαιώματά τους