string(0) ""

3 προορισμοί κοντά στην Αθήνα για φθινοπωρινές εκδρομές με τον σκύλο σας

Στέλλα Πανοπούλου

03/10/2024

Photo: Shutterstock

Το καλοκαίρι τελείωσε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα ταξίδια και οι αποδράσεις σταματούν εδώ.

Αν μένετε στην Αθήνα, υπάρχουν εξαιρετικοί προορισμοί που προσφέρονται για εξορμήσεις και ξεκούραση παρέα με το αγαπημένο σας κατοικίδιο. Με ολοένα και περισσότερα καταλύματα και παροχές να είναι pet friendly στις μέρες μας, ο σκυλάκος σας μπορεί εύκολα να σας ακολουθήσει στους προορισμούς των ονείρων σας.

Συχνά, διάφορα εμπόδια δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε μεγάλα ταξίδια: η δουλειά, τα ακριβά εισιτήρια, και οι ρυθμοί της καθημερινότητας για όσους μένουν στην Αθήνα, καθιστούν ιδανικούς τους προορισμούς που βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα.

Ας δούμε τρεις ιδανικούς προορισμούς για εκδρομές κοντά στην Αθήνα παρέα με τον σκύλο σας.

Αγκίστρι

Τι να πει κανείς γι’ αυτό το μαγευτικό νησάκι του Αργοσαρωνικού που δεν απέχει παρά 1-1,5 ώρα από το λιμάνι του Πειραιά; Το Αγκίστρι είναι μέσα στην καρδιά πολλών κατοίκων της Αθήνας, καθώς προσφέρει οικονομικές αποδράσεις σε υπέροχες παραλίες, φύση που οργιάζει, και γραφικά λιμανάκια ιδανικά για βόλτες στο ηλιοβασίλεμα. Στο Αγκίστρι θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε: διασκέδαση, χαλάρωση, γαλήνη, ευκαιρίες για σωματική άσκηση και εξερεύνηση, εξαιρετικό φαγητό, και πολλά καταλύματα φιλικά προς τα κατοικίδια. Το Αγκίστρι είναι ιδανικό για περπάτημα, ψώνια, φυσιολατρεία, και ξεκούραση παρέα με τον χνουδωτό σας σύντροφο.

Το Αγκίστρι προσφέρεται ακόμα για μπάνια, για τους τολμηρούς κολυμβητές του φθινοπώρου. Εκτός αυτού, είχα την τύχη να το απολαύσω βροχερό, και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το τόσο ατμοσφαιρικό απόγευμα. Το νησί δεν έχει κίνηση από αυτοκίνητα, κάτι που διευκολύνει τις βόλτες με το αγαπημένο σας κατοικίδιο, απαλλάσσοντάς σας παράλληλα από το άγχος για την ασφάλειά του.

Φτιάξτε λοιπόν τη βαλίτσα σας και το βαλιτσάκι του σκύλου σας, κάντε την έρευνά σας, κλείστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια, κι ετοιμαστείτε για οικονομικές αλλά πλούσιες σε εμπειρίες διακοπές μέσα στην καρδιά του φθινοπώρου.

Χρήσιμο tip: Αν επιλέξετε να κάνετε εξορμήσεις στη φύση παρέα με τον σκύλο σας, να έχετε πάντα υπόψη σας τις ανάγκες του και τις αντοχές του, οι οποίες διαφέρουν σημαντικά από σκύλο σε σκύλο, και εξαρτώνται από την φυλή, την ηλικία, και την κατάσταση της υγείας του. Μην πιέζετε ποτέ τον σκύλο σας να σας ακολουθήσει σε δραστηριότητες που τον δυσκολεύουν.

Βυτίνα

Η Βυτίνα είναι ένας ονειρεμένος οικισμός χτισμένος πάνω στο όρος Μαίναλο, σε υψόμετρο που ξεπερνά τα 1000μ.. Είναι γνωστή για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, τη μεγάλη κεντρική πλατεία, και το υπέροχο δάσος που την περιβάλλει. Αν φέτος το φθινόπωρο επιθυμείτε να αποδράσετε στο βουνό αναζητώντας θαλπωρή ανάμεσα στα δέντρα, να περπατήσετε με τον σκύλο σας σε ονειρεμένα μονοπάτια γεμάτα πεσμένα φύλλα, να περιηγηθείτε ανάμεσα σε παραδοσιακά μαγαζάκια, και να απολαύσετε φανταστικές γεύσεις σε γραφικά ταβερνάκια, τότε ετοιμαστείτε γι’ αυτή την εξόρμηση που θα χαραχτεί για πάντα στη μνήμη σας.

Στη Βυτίνα θα βρείτε κουκλίστικα, παραδοσιακά, και φιλόξενα καταλύματα, αρκετά εκ των οποίων θα καλωσορίσουν πρόθυμα τον πιστό σας σύντροφο. Ο συγκεκριμένος προορισμός απέχει σχεδόν δύο ώρες από την Αθήνα, και σίγουρα αξίζει να τον επισκεφτείτε.

Χρήσιμο tip: Οι διακοπές παρέα με το ζώο συντροφιάς σας απαιτούν σκέψη, οργάνωση, και προγραμματισμό. Διαβάστε καλά τον χάρτη, οργανώστε τη διαδρομή και τις στάσεις σας, και μην ξεχνάτε ποτέ να προσφέρετε επαρκή τροφή, ενυδάτωση, και ξεκούραση στον σκύλο σας.

Στενή Δίρφυος

Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας μετά την Κρήτη, παρότι ο ταξιδιώτης συχνά αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ένα ξεχωριστό κομμάτι της ηπειρωτικής Ελλάδας όταν την επισκέπτεται. Πολλά μπορούν να ειπωθούν για την Εύβοια, καθώς διαθέτει πλούτο από φυσικές ομορφιές, ποικιλία στις επιλογές χαλάρωσης και διασκέδασης, γραφικά χωριά, και υπέροχες παραλίες. Ένας θαυμάσιος, ημιορεινός προορισμός στην Κεντρική Εύβοια είναι η Στενή.

Αν ταξιδεύετε από την Αθήνα με αυτοκίνητο, θα μπείτε στην Εύβοια μέσω της Χαλκίδας. Το ταξίδι για τη Στενή διαρκεί περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά. Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά του νησιού. Χτισμένο στις παρυφές της οροσειράς της Δίρφης, αποτελεί καταφύγιο για ταξιδιώτες που αναζητούν τη γαλήνη που παρέχει η επαφή με την φθινοπωρινή φυση.

Αν η απόδραση των ονείρων σας περιλαμβάνει πεζοπορίες εκεί όπου η φύση οργιάζει, αν ονειρεύεστε να αποσυρθείτε σε δάση, φαράγγια, χειμάρρους και ρυάκια παρέα με το κατοικίδιό σας, ετοιμάστε το σακίδιό σας για τη Στενή. Τα τοπία που θα αντικρύσετε είναι παραμυθένια, οι εμπειρίες που θα ζήσετε μέσα σε έναν πίνακα ζωγραφισμένο με φθινοπωρινά χρώματα θα σας μείνουν σίγουρα αξέχαστες. Ο σκυλάκος σας θα γίνει ένα με τη φύση, και θα απολαύσει μαζί σας στιγμές ηρεμίας και ξενοιασιάς.

Τόσο στη Στενή όσο και στις γύρω περιοχές υπάρχουν καταλύματα φιλικά προς τα κατοικίδια. Συνιστάται να ξεκινήσετε την έρευνά σας νωρίς ώστε να βρείτε διαθέσιμο δωμάτιο. Πάντα να θυμάστε να ενημερώνετε το κατάλυμα για τα σχέδιά σας να ταξιδέψετε μαζί με τον σκύλο σας πριν να ολοκληρώσετε την κράτησή σας.

Χρήσιμο tip: Πριν φύγετε ταξίδι παρέα με τον σκύλο σας, είναι σημαντικό να ερευνήσετε προσεχτικά τι επιβάλλεται από τον νόμο να κάνετε σχετικά με το κατοικίδιό σας, καθώς και ποια είναι τα δικαιώματά του. Κάντε μία λίστα με όλα όσα πρέπει να θυμάστε, και μην παραλείψετε να βρείτε από πριν τα στοιχεία επικοινωνίας των κτηνιάτρων της περιοχής που θα επισκεφτείτε.

Νιώστε ασφάλεια με την Eurolife FFH!

Όποιον προορισμό κι αν επιλέξεις, η υγεία του σκύλου σου είναι πάντα προτεραιότητα!

Με το πρόγραμμα ασφάλισης κατοικιδίων My Happy Pet της Eurolife FFH, μπορείτε να έχετε τη σιγουριά που χρειάζεστε ότι η υγεία του τετράποδου φίλου σας θα είναι προστατευμένη.

Το πρόγραμμα My Happy Pet προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την υγεία του σκύλου σας, καθώς παρέχει:

● κτηνιατρικές επισκέψεις

● διαγνωστικές εξετάσεις

● νοσοκομειακή περίθαλψη

● υπηρεσίες φροντίδας (καλλωπισμό, συνεδρίες εκπαίδευσης)

● wellness προνόμια (διαμονή σε πιστοποιημένα κέντρα φιλοξενίας, εκπτώσεις σε τροφές, παραφαρμακευτικά προϊόντα και είδη καλλωπισμού)

Το My Happy Pet απευθύνεται σε ιδιοκτήτες σκύλων και γατών ανεξαρτήτως φυλής (ράτσας), ηλικίας και προϋπάρχουσας ασθένειας και, ανάλογα με το εύρος καλύψεων που επιθυμείτε να αποκτήσετε, έχει 2 πακέτα. Το Standard πακέτο κοστίζει €75 ετησίως για σκύλο και γάτα, ενώ το Plus πακέτο κοστίζει €95 για σκύλο και €85 για γάτα, ετησίως.

Με άμεση εξυπηρέτηση στο συμβεβλημένο δίκτυο, οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να εξοικονομούν χρόνο καταβάλλοντας – εφόσον απαιτείται – μόνο τη συμμετοχή τους, χωρίς να αποστέλλουν παραστατικά αποδείξεων. Δείτε το συμβεβλημένο Δίκτυο και Συνεργαζόμενες Κλινικές εδώ.

Με το πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίδιου My Happy Pet, μπορείτε να φροντίσετε ακόμα πιο ολοκληρωμένα την υγεία του κατοικιδίου σας.

Μάθετε εδώ περισσότερα για όλα όσα μπορεί να σας προσφέρει!

Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων: Εκδήλωση με θέμα DNA και ζώα συντροφιάς από τη Zero Stray Pawject

6 λόγοι για τους οποίους ο σκύλος δεν τρώει το φαγητό του

Γιγάντια πάντα: Άγνωστες πληροφορίες για αυτές τις μοναδικές ντροπαλές αρκούδες