string(0) ""

8 εργαλεία καθαριότητας που πρέπει να έχει κάθε σπίτι με σκύλο

Αγγελική Μακρή

27/09/2024

Photo: Pexels

Μία από τις μεγάλες έγνοιες κάθε κηδεμόνα σκύλου, είναι η καθαριότητα. Είτε πρόκειται για τις τρίχες είτε για τα λερωμένα πατουσάκια του μετά από κάθε βόλτα, είναι σημαντικό, τόσο για εμάς, όσο και για το ζωάκι μας, να διατηρούμε τον χώρο στον οποίο συγκατοικούμε καθαρό.

Τα κοινά απορρυπαντικά είναι το ίδιο επιβλαβή για τον σκύλο, όσο και για τον άνθρωπο. Ακόμα περισσότερο επειδή το τετράποδό σας έχει εκ φύσεως την περιέργεια να μυρίζει τα πάντα, μπορεί να πλησιάσει κάποιο προϊόν με χλώριο, ακόμα χειρότερα να το γλείψει. Γι’ αυτό εκτός ότι καλό θα ήταν να μην τα χρησιμοποιείτε, θα πρέπει όμως και να μην είναι σε σημεία προσβάσιμα στα κατοικίδιά σας.

Δείτε πως θα διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό και χωρίς κινδύνους, με απλά υλικά που έχετε στο ντουλάπι σας.

1. Λευκό ξίδι

Γνώριμο καθαριστικό για όλα τα σπίτια, ανεξάρτητα αν έχετε κάποιο κατοικίδιο ή όχι. Η περιεκτικότητά του σε οξικό οξύ, το κάνει αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση μικροβίων και βακτηρίων, ενώ έχει και αντιμυκητιακή δράση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο άφοβα και ακίνδυνα το απλό ξίδι, αλλά και μηλόξυδο. Τα περισσότερα σκυλάκια δεν συμπαθούν τη μυρωδιά του και αποφεύγουν να πλησιάσουν το μπουκάλι. Γι’ αυτό εξάλλου και θεωρείται αποτελεσματική μέθοδος για να φύγουν οι οσμές από ούρα του σκύλου και τον αποτρέπει από το να πάει στο ίδιο σημείο ξανά.

2. Μαγειρική σόδα

Όταν αναμειχθεί με το ξίδι, δημιουργούν ένα πανίσχυρο εργαλείο καθαρισμού, ιδανικό για να καθαρίσετε από τη μούχλα και τα λίπη, μέχρι να αποφράξετε σωληνώσεις και αποχετεύσεις. Από μόνη της η μαγειρική σόδα, είναι ιδανική για να απομακρύνει λεκέδες από επιφάνειες όπως ο νιπτήρας και ο νεροχύτης. Τέλος, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε χαλιά, μοκέτες, καναπέδες, παπλώματα, αλλά και το κρεβάτι του σκύλου, για να εξουδετερώσετε τις έντονες μυρωδιές.

left arrow
right arrow

3. Χυμός λεμονιού

Είναι από ο πλέον κατάλληλος και ασφαλής για να απομακρύνετε τους λεκέδες από καφέ και τσάι. Το κιτρικό οξύ που περιέχει ο χυμός, έχει απομακρύνει τα βακτήρια και εμποδίζει τους μύκητες να εμφανιστούν και να απλωθούν. Οι γυάλινες επιφάνειες καθαρίζουν γρήγορα και εύκολα, αν αναμείξετε χυμό με νερό. Το λεμόνι είναι αρκετά τοξικό για τον σκύλο σας και δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με αυτό.

4. Ηλεκτρική σκούπα

Όσο πιο εύχρηστη, τόσο καλύτερα, μιας που ο χνουδωτός σας φίλος, αφήνει πίσω του πολλά απομεινάρια. Τρίχες, κομμάτια από παιχνίδια, υπόλοιπα τροφών, πράγματα που έχουν κολλήσει στο τρίχωμα και τις πατούσες του. Ακόμα και σκουπάκι χειρός, μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά, προκειμένου να μαζεύετε ό,τι άφησε πίσω του το κατοικίδιό σας.

5. Οξυζενέ

Ήπιο και αποτελεσματικό καθαριστικό με αντισηπτική και αντιμυκητιακή δράση, ικανό να τα βάλει με απαιτητικούς λεκέδες σε υφάσματα και επιφάνειες. Επίσης, είναι σύμμαχός σας, αν θέλετε να εξαφανίσετε τις οσμές από ούρα. Το οξυζενέ αποτελείται από υδρογόνο και οξυγόνο, άρα δεν μπορεί να βλάψει το ζωάκι σας.

6. Πανάκια με μικροΐνες

Βοηθούν να καθαρίσετε τις πατούσες ή το πρόσωπο του κατοικιδίου σας χωρίς να αφήσουν κομματάκια όπως το βαμβάκι ή να το γρατζουνίσουν όπως το χαρτί κουζίνας.

7. Καθαριστικό πατώματος

Πλέον κυκλοφορούν στο εμπόριο απορρυπαντικά με ειδική ένδειξη ότι είναι κατάλληλα για κατοικίδια, άρα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς κίνδυνο. Αυτά δεν περιέχουν χλώριο και άλλες τοξικές ουσίες, με τις οποίες αν έρθει σε επαφή το σκυλάκι σας κινδυνεύει από δηλητηρίαση.

8. Ρολά για τρίχες

Ιστορίες καθημερινότητας με σκύλους: Είστε έτοιμοι να βγείτε από το σπίτι, φοράτε το μαύρο σας παλτό και το κατοικίδιό σας, έρχεται πάνω σας για χάδια. Το αποτέλεσμα; Το παλτό γεμίζει τρίχες και εσείς δεν έχετε χρόνο να το καθαρίστε. Τότε έρχονται τα μαγικά ρολά για να δράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά και να σώσουν την εμφάνισή σας. Εκτός από ρούχα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στον καναπέ, το αυτοκίνητο, το στρώμα, κλπ.

Σχετικά άρθρα

Πώς θα καταλάβετε ότι ο σκύλος σας χάνει την όρασή του: 6 σημάδια που πρέπει να προσέξετε

Γιατί οι γάτες φοβούνται τις καταιγίδες

Ο καρχαρίας που ζει 400 χρόνια έχει πολλά να μας πει για τη μακροζωία