string(0) ""

Τα προϊόντα που κάνουν τον σκύλο σας να λάμπει μετά την παραλία

Στέλλα Πανοπούλου

04/09/2024

Photo: Shutterstock

Οι εξορμήσεις στην παραλία με τον σκύλο σας είναι άκρως διασκεδαστικές, και αποτελούν υλικό για τη δημιουργία αξέχαστων αναμνήσεων.

Παρόλα αυτά, η άμμος, το αλάτι, και ο ήλιος, δεν είναι ό,τι καλύτερο για το τρίχωμα του αγαπημένου σας φίλου. Το κολύμπι και τα παιχνίδια στην παραλία μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα, ερεθισμούς, και ξηρό τρίχωμα. Τώρα που όλοι γυρνούν από τις διακοπές, επομένως, είναι σημαντικό για τους κηδεμόνες σκύλων να επιδοθούν στη φροντίδα του τριχώματος των κατοικιδίων τους, και ιδανικά να κλείσουν ένα ραντεβού για επαγγελματικό grooming.

Ας δούμε πώς μπορείτε να φροντίσετε με επιτυχία το τρίχωμα του χνουδωτού συντρόφου σας μετά τις διακοπές στην παραλία:

Στεγνώστε τον καλά

Μετά την παραλία, είναι πολύ πιθανό να παρατηρήσετε ότι το τρίχωμα του σκύλου σας είναι βαρύ και βρεγμένο, έχει σκληρύνει και τον δυσκολεύει στις κινήσεις, ή έχει ερεθισμούς. Γι’ αυτό, πρέπει πάντα να στεγνώνετε καλά τον σκύλο σας μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή στην πισίνα. Αφού ο σκυλάκος σας τελειώσει το κολύμπι, σκουπίστε τον απαλά με μια πετσέτα, προσέχοντας ιδιαίτερα τα αυτιά και τα ποδαράκια του. Βεβαιωθείτε ότι το τρίχωμά του είναι εντελώς στεγνό πριν του επιτρέψετε να βγει έξω, ώστε να μην υπάρξουν τυχόν επιπλοκές στην υγεία του.

Προστατεύστε τον από τον ήλιο

Οι σκύλοι μπορούν και αυτοί να καούν από τον ήλιο, ακριβώς όπως οι άνθρωποι. Ειδικά αν το σκυλάκι σας έχει ανοιχτόχρωμο ή κοντό τρίχωμα, κινδυνεύει περισσότερο. Για να το προστατεύσετε, εφαρμόστε αντηλιακό ειδικό για κατοικίδια στα εκτεθειμένα σημεία του σώματός του, όπως είναι η μύτη, τα αυτιά, και η κοιλιά. Μην χρησιμοποιήσετε αντηλιακό που έχει φτιαχτεί για ανθρώπους, καθώς μπορεί να περιέχει τοξικά συστατικά.

Κάντε τον μπάνιο

Μετά από μια εξόρμηση στην παραλία, είναι πολύ σημαντικό να καθαρίσετε τον σκύλο σας από τα υπολείμματα άμμου και αλατιού. Χτενίστε απαλά το τρίχωμά του και στη συνέχεια ξεπλύνετέ τον με φρέσκο νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό σαμπουάν για τον ήλιο, το οποίο θα ενυδατώσει το δέρμα του και θα αφήσει το τρίχωμά του καθαρό και λαμπερό. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κοιλιά και στα πατουσάκια του, καθώς σε αυτά τα σημεία είναι πιο πιθανό να έχει κολλήσει άμμος και αλάτι.

Πηγαίνετε για grooming

Η επιστροφή στο σπίτι μετά τις διακοπές στη θάλασσα αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να πάτε το αγαπημένο σας σκυλάκι για grooming σε έναν επαγγελματία, ώστε να βεβαιωθείτε ότι το τρίχωμά του θα λάβει την απαραίτητη φροντίδα που έχει ανάγκη. Κλείστε σήμερα ραντεβού για επαγγελματικό grooming στα Pet City.

Εμείς ψάξαμε στην αγορά και σας προτείνουμε τα καλύτερα προϊόντα για τη φροντίδα του τριχώματος του σκύλου σας μετά την παραλία, από τα Pet City φυσικά!

Yuup! Kit After Sun Σαμπουάν 250ml & Spray 150ml

Σετ που περιέχει αναζωογονητικό σαμπουάν και ενυδατικό σπρέι, για την προστασία του τριχώματος από τις βλάβες που προκαλούν οι υπεριώδεις ακτίνες, το αλάτι και το χλώριο. Το σαμπουάν ενυδατώνει και αναζωογονεί το τρίχωμα και το δέρμα που εκτίθεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ήλιο. Το σπρέι προστατεύει το φυσικό χρώμα του τριχώματος από τις ακτίνες UVA, UVB και τις υπέρυθρες ακτίνες. Δεν είναι λιπαρό και δεν κολλάει στο τρίχωμα. 

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Record Gel Προστασίας Για Πατούσες 50ml

Ειδικό gel που εφαρμόζεται στις πατούσες του σκύλου σας και τις προστατεύει από την καυτή άμμο.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Yuup! Σαμπουάν Χωρίς Ξέβγαλμα 250ml

Ήπιος αφρός καθαρισμού, κατάλληλος για συχνή χρήση και για όλους τους τύπους τριχώματος, για σκύλους και γάτες. Καθαρίζει και αρωματίζει χωρίς τη χρήση νερού και θρέφει σε βάθος χάρη στην κερατίνη και το σύμπλεγμα βιταμινών C, E και πανθενόλη. Περιέχει πρωτεΐνες από σπόρους Moringa, οι οποίες προστατεύουν το τρίχωμα από τη ρύπανση, τον καπνό και τις ακτίνες UV, ενώ το εκχύλισμα αλόης και οι πρωτεΐνες από λιναρόσπορο ενυδατώνουν και δίνουν λάμψη στο τρίχωμα.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Βούρτσα Dog Slicker Small

Βούρτσα μονής όψης για το τρίχωμα των σκύλων.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Σχετικά άρθρα

Μπορούν οι σκύλοι να θυμούνται τα ονόματα των παιχνιδιών τους; Τι λέει πρόσφατη έρευνα

Τα αντικείμενα που όλοι έχουμε σπίτι μας και είναι επικίνδυνα για τον σκύλο μας

Μήπως ο σκύλος σας δεν σας συμπαθεί αρκετά; Πώς θα το καταλάβετε