string(0) ""

Τα σημάδια ότι έχετε αναπτύξει μια δυνατή σχέση με τη γάτα σας

Στέλλα Πανοπούλου

03/09/2024

Photo: Shutterstock

Όταν έχετε αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό με έναν σκύλο είναι ολοφάνερο: πηδάει πάνω σας όποτε σας βλέπει, σας γλείφει από την κορυφή μέχρι τα νύχια, και κουλουριάζεται στην αγκαλιά σας όταν παρακολουθείτε τηλεόραση – συχνά χωρίς να πτοείται καν από το μέγεθός του.

Τι συμβαίνει όμως με την αγαπημένη σας γατούλα; Εσείς της αφιερώνετε τη ζωή σας: τρέχετε στον κτηνίατρο μέσα στη μέση της νύχτας αν καταπιεί κανένα κομμάτι σχοινί, της αγοράζετε ειδική τροφή, και συχνά στερείστε τα αγαπημένα σας διακοσμητικά για να μπορεί το οικόσιτο αιλουροειδές της καρδιάς σας να πηδάει από ράφι σε ράφι. Και γι’ αντάλλαγμα τι παίρνετε; Μια γεμάτη αμμολεκάνη και μια γυρισμένη πλάτη όσο η πριγκίπισσα ξεκουράζεται πάνω στον καναπέ.

Είναι αλήθεια ότι, πολλές φορές, οι γάτες δεν δείχνουν την αγάπη και την εκτίμησή τους τόσο ξεκάθαρα. Αν, όμως, μάθει κανείς να κατανοεί την ιδιαίτερη γλώσσα του σώματός της, θα καταλάβει πολλά για την ισχύ της σχέσης του με τη γάτα του.

Ας δούμε μερικά σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση που έχετε αναπτύξει με τη γάτα σας είναι δυνατή:

Σας εμπιστεύεται

Οι γάτες είναι κυνηγοί αλλά και θηράματα. Γι’ αυτό πολλές φορές δεν εμπιστεύονται τους ανθρώπους. Το να κερδίσετε την εμπιστοσύνης μιας γάτας είναι το βασικό σκαλοπάτι για να αναπτύξετε μαζί της έναν δεσμό που αντέχει στον χρόνο.

Κάθε γάτα είναι διαφορετική. Για μια κοινωνική γάτα μπορεί ένδειξη εμπιστοσύνης να αποτελεί το να σας αφήνει να χαϊδεύετε την κοιλιά της, το πιο ευάλωτο σημείο της. Για μια άλλη, πιο φοβική γάτα, μπορεί να σημαίνει ότι μοιάζει να νιώθει άνετα με το να βρίσκεστε στον ίδιο χώρο. Για μια γάτα που μόλις έχει γίνει μαμά, η επιτομή της εμπιστοσύνης είναι να σας αφήσει να πλησιάσετε τα μικρά της. (Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι μια υπερπροστατευτική νέα μαμά γάτα δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα στενά δεμένη μαζί σας.)

Γνωρίζοντας καλά τη γάτα σας και όλες τις ιδιαιτερότητές της, μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα απ’ τον καθένα τι αποτελεί ένδειξη της εμπιστοσύνης της.

Θέλει να περνάει χρόνο μαζί σας

Η γάτα σας μπορεί να σας φέρνει συνέχεια το αγαπημένο της παιχνίδι, καλώντας σας σε νέες περιπέτειες, να κουλουριάζεται στα πόδια σας όσο διαβάζετε το βιβλίο σας, ή απλά να κάθεται στην άλλη γωνία του δωματίου στο οποίο βρίσκεστε. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι το χνουδωτό φιλαράκι σας επιλέγει να είναι στο ίδιο δωμάτιο με εσάς δείχνει ότι εκτιμά τη συντροφιά σας και νιώθει ασφάλεια όταν βρίσκεστε στον ίδιο χώρο. Αυτό αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι έχετε αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό με τη γάτα σας.

Σας δείχνει την αγάπη της με τη γλώσσα του σώματός της

Μπορεί η γάτα σας να λατρεύει τα χάδια και τις αγκαλιές, να σας τρίβεται στο πρόσωπο ή στις γάμπες, και να σας γλείφει. Αυτές είναι ξεκάθαρες ενδείξεις της τρυφερότητάς της. Δεν αρέσουν, όμως, σε όλες τις γάτες οι αγκαλιές και τα χάδια, και είναι σημαντικό να σεβόμαστε τα όριά τους και να τους επιτρέπουμε να έρχονται εκείνες σ’ εμάς όταν νιώθουν την ανάγκη. Για κάποιες γάτες, ένδειξη ότι μας αγαπούν μπορεί να είναι απλά ότι μας καλωσορίζουν με σηκωμένη την ουρά όταν μπαίνουμε στο σπίτι, κάτι που δείχνει ευχαρίστηση, ή ότι μας κοιτούν ανοιγοκλείνοντας αργά τα μάτια τους, κάτι που δείχνει ότι νιώθουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Μαθαίνοντας να αποκρυπτογραφείτε τη συμπεριφορά και τη γλώσσα του σώματος της γάτας σας, μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα τι θέλει να σας πει σχετικά με τα συναισθήματά της, και να έρθετε πιο κοντά στο αγαπημένο σας κατοικίδιο.

Υγιές και χαρούμενο κατοικίδιο με τη EurolifeFFH

Η υγεία της γάτας σας είναι προτεραιότητα προκειμένου να συνεχίζει να μεγαλώνει και να παίζει χαρούμενη και να απολαμβάνετε τρυφερές στιγμές μαζί της.

Με το πρόγραμμα ασφάλισης κατοικιδίων My Happy Pet της Eurolife FFH, έχετε έναν σύμμαχο στο πλευρό σας για να εξασφαλίσετε κάλυψη και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την υγεία της.

Το πρόγραμμα My Happy Pet παρέχει:

● κτηνιατρικές επισκέψεις

● διαγνωστικές εξετάσεις

● νοσοκομειακή περίθαλψη

● υπηρεσίες φροντίδας (καλλωπισμό, συνεδρίες εκπαίδευσης)

● wellness προνόμια (διαμονή σε πιστοποιημένα κέντρα φιλοξενίας, εκπτώσεις σε τροφές, παραφαρμακευτικά προϊόντα και είδη καλλωπισμού)

Το My Happy Pet απευθύνεται σε ιδιοκτήτες σκύλων και γατών ανεξαρτήτως φυλής (ράτσας), ηλικίας και προϋπάρχουσας ασθένειας και, ανάλογα με το εύρος καλύψεων που επιθυμείτε να αποκτήσετε, έχει 2 πακέτα. Το Standard πακέτο κοστίζει €75 ετησίως για σκύλο και γάτα, ενώ το Plus πακέτο κοστίζει €95 για σκύλο και €85 για γάτα, ετησίως.

Με άμεση εξυπηρέτηση στο συμβεβλημένο δίκτυο, οι ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να εξοικονομούν χρόνο καταβάλλοντας – εφόσον απαιτείται – μόνο τη συμμετοχή τους, χωρίς να αποστέλλουν παραστατικά αποδείξεων. Δείτε το συμβεβλημένο Δίκτυο και Συνεργαζόμενες Κλινικές εδώ.

Με το πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίδιου My Happy Pet, μπορείτε να φροντίσετε ακόμα πιο ολοκληρωμένα την υγεία του κατοικιδίου σας.

Μάθετε εδώ περισσότερα για όλα όσα μπορεί να σας προσφέρει!

Σχετικά άρθρα

Γιατί ο σκύλος σας βγάζει τη γλώσσα του έξω; Πότε είναι ανησυχητικό

Αυτά τα άγρια ζώα βοηθούν το ένα το άλλο

Πώς θα καταλάβετε ότι η γάτα σας αρχίζει και χάνει την όρασή της – Ποια είναι τα σημάδια