string(0) ""

Road trip με τη γατούλα σας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας

Κωνσταντίνα Μάλλιου

10/07/2023

Photo: Unsplash

Σκέφτεστε να κάνετε οδικό ταξίδι με την γάτα σας και σας φαίνεται τρομακτικό εγχείρημα;

Μπορεί και να είναι, αλλά ευτυχώς υπάρχουν οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να έχετε ένα απολαυστικό ταξίδι, τόσο εσείς όσο και η ναζιάρα γατούλα σας. Φυσικά πρέπει να κάνετε έναν προσεκτικό προγραμματισμό του ταξιδιού σας, για να μην ξεχάσετε τίποτα το απαραίτητο και να εξασφαλίσετε την ασφάλεια την δική σας και του κατοικιδίου σας.

● Είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσετε ότι η κατάσταση της υγείας της γάτας σας είναι κατάλληλη ώστε να ταξιδέψει. Κλείστε ένα ραντεβού με τον κτηνίατρό σας για να σας δώσει περαιτέρω συμβουλές. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες εξετάσεις για να βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιό σας είναι μια χαρά.

● Μην ξεχάσετε το βιβλιάριο υγείας ή και πρόσφατες εξετάσεις της γάτας σας. Μπορεί να μην σας το ζητήσει κανείς να του επιδείξετε τα έγγραφα, αλλά πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

● Αν η γάτα σας παίρνει κάποια φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι θα ετοιμάσετε το βαλιτσάκι σας με τα απαραίτητα φάρμακα. Δεν θέλετε να ψάχνετε φαρμακείο όταν φτάσετε στον προορισμό σας.

● Φυσικά πρέπει να πάρετε μαζί σας όλες τις ανέσεις που της παρέχετε στο σπίτι. Δηλαδή την αμμολεκάνη της, το κρεβατάκι της, μια κουβερτούλα και τα μπολάκια του νερού και του φαγητού της. Φροντίστε να έχετε και μερικά μπουκαλάκια νερό για να γεμίσετε το δοχείο της σε περίπτωση που διψάσει

● Μερικά υγρά μαντηλάκια ή χαρτοπετσέτες είναι απαραίτητες σε περίπτωση που η μικρά σας φίλη λερώσει τα πίσω καθίσματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

● Αν το μικρό σας κατοικίδιο είναι νευρικό όταν μπαίνει σε αυτοκίνητο μπορείτε να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για να του χορηγήσετε κάποιο ηρεμιστικό όπως catnip.

● Απολύτως απαραίτητο είναι να ταξιδεύει η γατούλα σας μέσα σε κλουβί μεταφοράς διαφορετικά μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο και για εκείνη αλλά και για εσάς. Φροντίστε το κλουβάκι της να είναι ευρύχωρο για να μπορεί να κινείται και να τεντώνεται μέσα σε αυτό. Αν το ταξίδι σας διαρκέσει αρκετές ώρες, καλό είναι να επιλέξετε ένα αρκετά μεγάλο κλουβί που να χωράει μια μικρή αμμολεκάνη. Ίσως χρειαστεί να κάνετε και κάποια στάση για να της προσφέρετε λίγο νεράκι για να δροσιστεί.

● Μπορεί το να φάει η γάτα σας πριν το ταξίδι, να μην αποδειχτεί καλή ιδέα. Συνήθως οι γάτες νιώθουν ναυτία όταν μπαίνουν στο αυτοκίνητο οπότε υπάρχει περίπτωση να κάνει εμετό. Προτιμήστε να προσφέρετε στην γάτα σας ένα πλούσιο γεύμα αφού φτάσετε στον προορισμό σας.

● Αν το ταξίδι σας είναι πολύωρο, μπορεί να κάνετε κάποιες στάσεις για να ξεκουραστείτε και να κάνει και η γάτα σας ένα μικρό διάλειμμα. Αν έχει συνηθίσει να κάνει βόλτες με λουράκι μπορείτε να την βγάλετε από το αυτοκίνητο για να ξεμουδιάσει. Αν πάλι είναι από τις γάτες που δεν συμπαθούν οτιδήποτε μπορεί να της ακουμπάει εκτός από εσάς, μην επιχειρήσετε να προσπαθήσετε τώρα γιατί μπορεί το μικρό αυτό ζιζάνιο να αγχωθεί ή ακόμα χειρότερα να καταφέρει να βγάλει το σαμαράκι της και να το σκάσει μακριά. Προτιμήστε να την βγάλετε απλά από το κλουβάκι της για να τεντώσει λίγο τα πόδια και την ουρά της.

● Μην αφήσετε το κατοικίδιό σας μόνο του στο αυτοκίνητο ούτε για λίγα λεπτά γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει την απόλυτη καταστροφή. Σίγουρα δεν θέλετε να στρεσαριστεί και να νιώσει το άγχος του αποχωρισμού. Μπείτε στην θέση της και σκεφτείτε ότι ούτε εσείς θα θέλατε να σας αφήσουν μόνους σας στο αυτοκίνητο ούτε για λίγα λεπτά. Ειδικά αν η γάτα σας δεν είναι σε μεταφορέα, μπορεί να αρχίσει να καταστρέφει τα καθίσματα με τα νύχια της και να μασάει ότι βρει από βαρεμάρα ή και εκδίκηση!

● Αν ταξιδεύετε για πάνω από 8 με 10 ώρες ίσως είναι καλό να διανυκτερεύσετε σε ένα pet friendly ξενοδοχείο για να ξεκουραστείτε εσείς και το κατοικίδιό σας.

Με λίγη καλή προετοιμασία και προγραμματισμό είναι σίγουρο ότι θα έχετε ένα ασφαλές και ήρεμο ταξίδι. Μην αμελήσετε καμία από τις παραπάνω συμβουλές και βεβαιωθείτε ότι όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσετε μια συναρπαστική περιπέτεια!

Σχετικά άρθρα

Το topetmou.gr στο Vegan Life Festival Athens 2024 – 5&6 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη

7 «αθάνατα» ζώα

Τρίχες, άμμος, βρωμιά -Η πανίσχυρη σκούπα που αγαπά τα κατοικίδια και απορροφά τα πάντα