string(0) ""

Ζωή στα σκουπίδια: Η συγκινητική στιγμή που πολίτης εντοπίζει 2 κουταβάκια μέσα σε κάδο

Κωνσταντίνα Μάλλιου

20/06/2024

Photo: Instagram @christos__euaggelou

Καθημερινά ακούμε για εγκατάλειψη ζώων. Καθημερινά ακούμε για κακοποίηση ζώων.

Όλοι και όλες ξέρουμε ή έχουμε κάποιον γνωστό ή φίλο που ξέρει ένα ζωάκι που έχει υποστεί κακοποίηση. Και δεν μιλάμε μόνο για την ενεργητική κακοποίηση, μιλάμε και για την παθητική. Δηλαδή, δεν εννοούμε ότι κάποιος δέρνει τον σκύλο ή τη γάτα του. Εννοούμε ότι έχει για παράδειγμα τον σκύλο του δεμένο σε κάποιο χωράφι ή στο μπαλκόνι, με ελάχιστη τροφή και νερό, και άλλα παρόμοια περιστατικά.

Δυστυχώς, στο θέμα φιλοζωίας η Ελλάδα φαίνεται να κάνει ένα βήμα μπροστά και ένα πίσω κάποιες φορές. Αν και ζούμε στο 2024 συνεχίζουν να καταγράφονται διάφορα τέτοια περιστατικά. Κάποιος κάπου εγκατέλειψε τον σκύλο του. Κάποιος κάπου πέταξε νεογέννητα γατάκια στα σκουπίδια. Κάποιος κάπου σε μια γειτονιά έβαλε φόλα και σκότωσε σκύλους και γάτες.

Και μέσα σε όλη τη μαυρίλα αυτής της κατάστασης, ευτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που προσπαθούν να βοηθήσουν τα ανήμπορα αδέσποτα ζωάκια. Οι εθελοντές έχουν να πουν πολλές ιστορίες για εγκαταλελειμμένα ζώα, ζώα σε άθλια κατάσταση, ζώα που ήταν τυχερά μέσα στην ατυχία τους και κατάφεραν να τα βοηθήσουν και να τα σώσουν.

Αν επισκεφτείτε τα social των φιλοζωικών ή των εθελοντών θα δείτε πολλές φωτογραφίες και βιντεάκια από περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης, και είναι σίγουρο ότι δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους.

Ένα τέτοιο βίντεο ανέβασε και ο κύριος Χρήστος Ευαγγέλου, ο οποίος βρήκε 2 κουτάβια, μόλις λίγων ημερών, πεταμένα σε έναν κάδο σκουπιδιών.

Όπως αναφέρει στο post του: “Άλλες δυο ψυχές πεταμένες να βράζουν σε ένα πλαστικό κάδο γιατί κάποιος αποφάσισε ό,τι δε χρησιμεύουν κάπου πια. Είναι η 4η φορά στη θητεία μου που μαζεύω κουτάβια μέσα από κάδους. Δε γίνεται να μην είδε κανείς ποτέ κάτι. Καταλαβαίνω το φόβο και την ταλαιπωρία του να μπλέξετε με κάτι τέτοιο αλλά μπορείτε να με εμπιστευτείτε. Κάθε πληροφορία είναι σημαντική γι’ αυτό και χρειάζομαι την βοήθειά σας. Τα κουτάβια θα είναι μαζί μου προς το παρόν αλλά κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη γιατί ήδη φιλοξενώ άλλα 9 σκυλιά. Ευχαριστώ πολύ.”

Στα δύο βίντεο, λοιπόν, φαίνεται η διάσωση των δύο πανέμορφων αυτών πλασμάτων, αλλά φαίνεται και πόσο τρομαγμένα είναι αφού κλαψουρίζουν, τρέμουν και φοβούνται όταν προσπαθεί να τα χαϊδέψει. Κανείς δεν ξέρει πόσες ώρες ήταν στον κάδο ή τι πέρασαν μέχρι να βρεθούν εκεί.

Ευτυχώς, αυτά τα κουτάβια ήταν τυχερά και σώθηκαν. Άλλα δεν έχουν αυτή την τύχη και πεθαίνουν αβοήθητα.

left arrow
right arrow

Απορούμε με τις αποτρόπαιες πράξεις ορισμένων ανθρώπων και ελπίζουμε στο μέλλον να σταματήσουν αυτά τα περιστατικά. Σε κανένα πλάσμα δεν αξίζει να ζει τέτοιες καταστάσεις, οπότε ας βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

Αν αντιληφθείτε παθητική ή ενεργητική κακοποίηση ζώου ή γίνετε μάρτυρας εγκατάλειψης ζώου, καλέστε στο 10410.

Να θυμάστε ότι κάθε ζωή έχει αξία!

Σχετικά άρθρα

Γιατί ο σκύλος σας βγάζει τη γλώσσα του έξω; Πότε είναι ανησυχητικό

Αυτά τα άγρια ζώα βοηθούν το ένα το άλλο

Μήπως το συχνό μπάνιο κάνει κακό; Κάθε πότε πρέπει να κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας και τι πρέπει να προσέξετε