string(0) ""

Παράσιτα στο κατοικίδιό σας; Για κανέναν λόγο – Απωθήστε τα με ένα ψέκασμα

Στέλλα Πανοπούλου

20/06/2024

Photo: Shutterstock

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, φέρνοντας μαζί του καύσωνες αλλά και εξορμήσεις στην παραλία, παγωτά, βόλτες, ξάπλες, και παιχνίδια με τα αγαπημένα μας χνουδωτά φιλαράκια.

Μπορεί το σκυλάκι ή το γατάκι σας να περνά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ξαπλωμένο ανάσκελα μπροστά στο κλιματιστικό, αλλά τα αγαπημένα μας κατοικίδια δεν θα πουν ποτέ όχι στη βόλτα, ή έστω στο κυνηγητό με τα ζουζούνια στο – κατάλληλα περιφραγμένο – μπαλκόνι. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, όμως, τι κινδύνους διατρέχει το ζώο συντροφιάς σας το καλοκαίρι; Και δεν αναφερόμαστε μόνο στη θερμοπληξία.

Ένας από τους βασικότερους κινδύνους του καλοκαιριού είναι η επέλαση των παρασίτων. Τα κατοικίδιά μας κινδυνεύουν από εξωπαράσιτα (κουνούπια, σκνίπες, τσιμπούρια, ψύλλους) και ενδοπαράσιτα (κυρίως σκουλήκια που πλήττουν το πεπτικό σύστημα) όλον τον χρόνο, και γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό όλοι οι κηδεμόνες κατοικιδίων να ακολουθούν ένα τακτικό πρόγραμμα αποπαρασίτωσης σύμφωνα με τις οδηγίες του κτηνιάτρου. Το καλοκαίρι, όμως, ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται, μαζί με τις ορδές ζωυφίων που κάνουν την εμφάνισή τους.

Τα παράσιτα δεν είναι μόνο ενοχλητικά για τα αγαπημένα μας ζώα συντροφιάς, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνα, καθώς μεταφέρουν πολύ σοβαρές ασθένειες. Ενδεικτικά, τέτοιες ασθένειες στον σκύλο είναι η λεϊσμανίαση/καλααζάρ που μεταφέρεται από τις σκνίπες, και η ερλιχίωση που μεταδίδεται από τα τσιμπούρια. Όσο για τις γάτες, συχνά μπορεί να εμφανίσουν ασθένειες όπως είναι η αιμομπαρτονέλλωση, που μεταδίδεται από τους ψύλλους και τα κουνούπια.

Ευτυχώς, οι κηδεμόνες που επιθυμούν να προστατεύσουν τον σκύλο ή τη γάτα τους από αυτές τις επικίνδυνες παθήσεις, έχουν αρκετά όπλα στη φαρέτρα τους. Κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, είναι απαραίτητο να χορηγείτε στο κατοικίδιό σας αντιπαρασιτική θεραπεία τόσο για τα εξωπαράσιτα όσο και για τα ενδοπαράσιτα, σε μορφή χαπιού και αμπούλας. Ειδικά το καλοκαίρι, όμως, ενδείκνυται να χρησιμοποιείτε και ειδικά απωθητικά για τα εξωπαράσιτα σε μορφή σπρέι, τα οποία εφαρμόζονται στο τρίχωμα των ζώων αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο τους.

Αν ζείτε παρέα με ένα χνουδωτό φιλαράκι, λοιπόν, το Aroxol Pet είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. To νέο εντομοαπωθητικό σπρέι για σκύλους και γάτες από τη μάρκα Αroxol βγαίνει σε συσκευασία των 350ml, και προστατεύει τον πιστό σας σύντροφο αποτελεσματικά από τα τσιμπήματα κουνουπιών, σκνιπών και τσιμπουριών. Η προηγμένη σύνθεσή του με 0% χρωστικές, 0% συντηρητικά, 0% αλκοόλη, και 100% φυτικής προέλευσης ενεργά συστατικά, είναι ασφαλής και μη επιβαρυντική για το κατοικίδιό σας. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την υγεία και την ασφάλειά του όταν το κυνηγάτε γύρω γύρω από το τραπέζι της κουζίνας για να το ψεκάσετε!

Κι αν ζείτε παρέα με ένα τετράποδο μωρό; Το εντομοαπωθητικό Aroxol Pet είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση σε κουτάβια και μικρά γατάκια. Εφαρμόζεται στο τρίχωμα των ζώων αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο τους (στο σπιτάκι, στο κρεβατάκι, στο crate κ.λπ.), απωθώντας τα κουνούπια και τις σκνίπες τα οποία είναι φορείς ασθενειών όπως το καλααζάρ και η διροφιλαρίωση, προσφέροντας προστασία που διαρκεί για 6 ώρες.

Αν σας τελειώσει, μάλιστα, δεν χρειάζεται να φτάσετε μέχρι το Pet Shop για να το αγοράσετε, καθώς πρόκειται για το πρώτο εντομοαπωθητικό σπρέι για κατοικίδια το οποίο διατίθεται στα Super Market από την Aroxol, τη Νο 1 μάρκα στην κατηγορία των εντομοκτόνων – εντομοαπωθητικών (σε αξία πωλήσεων, στη συνολική αγορά, για το 2023, βάσει στοιχείων CIRCANA).

Αυτό το καλοκαίρι, κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να βεβαιωθείτε ότι το αγαπημένο σας κατοικίδιο θα παραμείνει υγιές, ασφαλές, χαρούμενο, κι ανέμελο, να κυνηγάει κύματα στην άμμο.

Σχετικά άρθρα

18η Ημέρα Υιοθεσίας στη Γλυφάδα – Όσα έγιναν στη μεγάλη γιορτή των Pet City

Πώς να δημιουργήσετε ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον για τον ηλικιωμένο σκύλο σας

Να βάλετε ή όχι περιλαίμιο στη γάτα σας; Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν αποφασίσετε