string(0) ""

Σκαντζοχοιράκι και γάτα τρώνε από το ίδιο πιάτο στην Θεσσαλονίκη – Το πιο χαριτωμένο video της ημέρας

Στέλλα Πανοπούλου

12/04/2024

Photo: Video Screenshot

Κάθε αρθρογράφος που ασχολείται με θέματα φιλοζωίας και σέβεται τον εαυτό του, ξεκινά τη μέρα του χαζεύοντας στη σελίδα του Facebook “Σατανισμός και Γάτες”. Σκρολάροντας, έπεσα πάνω στο παρακάτω βίντεο που μου έφτιαξε τη μέρα:

Στο βίντεο βλέπουμε μια αποικία από γάτες που τρώνε το φαγητό που τους έχουν σερβίρει οι φροντιστές που τις έχουν αναλάβει – πιο συγκεκριμένα, η Αριάνα Χαλκιά, καθαρίστρια στο κτίριο διοίκησης προσωπικού του δήμου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, η οποία φτάνει πρώτη στη δουλειά, ξεκινώντας νωρίς τη βάρδιά της. Μέχρι εδώ καλά. Αυτό που βλέπουμε, όμως, επίσης στο βίντεο, και δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, είναι ένας σκαντζοχοιράκος που μοιράζεται με μία πορτοκαλί και άσπρη γατούλα το φαγητό της από το πιατάκι της. Η συνύπαρξη φαίνεται να είναι πλήρως αρμονική, και η εικόνα με συγκίνησε και με παρακίνησε να επικοινωνήσω με την κ. Χαλκιά και να μάθω περισσότερα για την ιδιαίτερη αυτή σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ γατοαποικίας και σκαντζόχοιρου.

Η Αριάνα Χαλκιά μοιράστηκε μαζί μου: “Στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, στο κτίριο της διοίκησης προσωπικού του δήμου, βλέπετε στο βίντεο κάποιες από τις γατούλες που έχουμε αναλάβει οι εργαζόμενοι να φροντίζουμε εδώ και χρόνια. Ο σκαντζόχοιρος που βλέπετε είναι ένας από τους περαστικούς φίλους μας που περνάνε ανά διαστήματα και απολαμβάνουν την γατοτροφή, αγαπημένη λιχουδιά για τους σκαντζόχοιρους. Μακάρι να τον είχαμε καθημερινά εκεί. Παλαιότερα έχουν έρθει μωρά σκαντζόχοιρων για να τραφούν. Συνήθως τους βλέπουμε τις πρώτες πρωινές ώρες σαν την ώρα λήψης του εν λόγω βίντεο καθώς δεν περνάει κόσμος για να τους τρομάξει.

Συνήθως οι σκαντζόχοιροι συνυπάρχουν με την γατοαποικία μας αρμονικά.

Εύχομαι το βίντεο να ευαισθητοποιήσει τους αναγνώστες σας σχετικά με την φροντίδα των αδέσποτων ζώων, τετράποδων και αγκαθωτών.

Οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου κτιρίου μεριμνούν για την διατροφή, το καθαρό νερό, τις στειρώσεις των θηλυκών γατών μέσω του προγράμματος στειρώσεων του ΣΥΠΠΑΖΑΘ (Σύνδεσμος Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης) καθώς και την παροχή στέγασης σε αυτοσχέδια ή έτοιμα σπιτάκια καταφύγια για τις μέρες του χειμώνα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμαριάς υπάρχουν οργανωμένες ομάδες φιλόζωων που το έργο τους είναι αξιοθαύμαστο, όπως είναι η εθελοντική ομάδα “Αόρατες Γάτες”, αλλά και πολλοί ανεξάρτητοι εθελοντές όπως εμείς, που φροντίζουμε τα αδεσποτάκια μας.”

Ευχαριστώ θερμά την Αριάνα Χαλκιά για τις πληροφορίες που μοιράστηκε με topetmou.gr, καθώς και για την ακούραστη προσφορά της – και όλων των εθελοντών του δήμου – στην προστασία και στη φροντίδα κάθε λογής ζώων στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα

Αιγυπτιακές Γάτες Μάου: 6 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτά τα εντυπωσιακά αιλουροειδή

Μήπως ο σκύλος σας δεν σας συμπαθεί αρκετά; Πώς θα το καταλάβετε

Γιατί ο σκύλος σας βγάζει τη γλώσσα του έξω; Πότε είναι ανησυχητικό