string(0) ""

Τα απαραίτητα προϊόντα για τον σκύλο σας την άνοιξη

Κωνσταντίνα Μάλλιου

08/04/2024

Photo: Unsplash

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά – για να μην πούμε καλοκαίρι.

Φοράμε πιο ελαφριά ρούχα, ένα μπουκαλάκι νερό βρίσκεται απαραιτήτως μέσα στην τσάντα μας, πριν βγούμε από το σπίτι δεν ξεχνάμε τα γυαλιά ηλίου μας και ένα σωρό άλλα πράγματα που ο καθένας αρχίζει να κάνει όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Τι γίνεται όμως με τους σκύλους μας; Μήπως τώρα που μπήκε η άνοιξη πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι έχουν και αυτοί άλλες ανάγκες;

Ας δούμε ποια είναι τα απαραίτητα προϊόντα που κάθε υπεύθυνος σκυλογονιός θα πρέπει να προμηθευτεί αυτή την άνοιξη για τον πιο πιστό του φίλο.

1. Dry Shampoo

Όπως είναι λογικό, τώρα που ο καιρός είναι καλύτερος βγαίνουμε συχνότερες βόλτες με τον σκύλο μας, οι περίπατοι είναι πιο μεγάλοι, πηγαίνουμε σε πάρκα και δάση. Στην ατμόσφαιρα υπάρχει περισσότερη σκόνη και γύρη και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο σκυλάκος μας να γίνει βρώμικος πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι τον χειμώνα που δεν κάνουμε ένα σωρό εξωτερικές δραστηριότητες. Οπότε, αυτό που πρέπει να προμηθευτούμε οπωσδήποτε είναι ένα dry shampoo το οποίο θα μας βοηθήσει να καθαρίσουμε το κατοικίδιό μας εύκολα και γρήγορα για να μπορεί να κάθεται ανενόχλητο επάνω στους καναπέδες και τα κρεβάτια. Ανάλογα με την δραστηριότητα που έχουμε κάνει και το πόσο βρώμικος είναι ο σκύλος μας, χρησιμοποιούμε το συγκεκριμένο σαμπουάν. Αν έχει βουτηχτεί σε λάσπες τότε μάλλον θα χρειαστεί απλά ένα καλό μπάνιο.

2. Αντιπαρασιτικά προϊόντα

Είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο την άνοιξη αλλά όλες τις εποχές, να προστατεύουμε τον σκύλο μας από τα παράσιτα, ψύλλους, τσιμπούρια, κουνούπια, σκνίπες. Η αποπαρασίτωση είναι μια διαδικασία που πρέπει να μπει στο πρόγραμμα και ο/η κτηνίατρός μας θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε τα κατάλληλα προϊόντα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα αντιπαρασιτικά χάπια, το κολάρο και το σπρέι, το οποίο ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι must, καθώς προστατεύει τον σκύλο μας από τα κουνούπια. Αν κάτι από τα παραπάνω έχουμε ξεχάσει, πρέπει να τρέξουμε οπωσδήποτε στο κοντινότερο pet shop μας για να τα προμηθευτούμε.

3. Ειδικό μπουκαλάκι νερού για σκύλους

Εμείς κάθε φορά που διψάμε έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε ή να έχουμε στην τσάντα μας ένα μπουκαλάκι νερό. Τι γίνεται με τον σκύλο μας; Δεν μπορούμε απλά να αγοράσουμε ένα μπουκαλάκι νερό και να του δώσουμε να πιει. Θα πρέπει να αγοράσουμε και να έχουμε στην τσάντα μας είτε ένα ειδικό μπουκαλάκι νερού για σκύλους είτε ένα πτυσσόμενο μπολάκι που μπορούμε οποιαδήποτε στιγμή να βάλουμε νεράκι για να δροσιστεί το κατοικίδιό μας. Η ενυδάτωση τόσο του σκύλου μας όσο και η δικιά μας είναι άκρως απαραίτητη για να έχουμε μια καλή υγεία.

4. Παιχνίδια

Ναι ναι, καλά διαβάσατε. Παιχνίδια! Είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας σε κάθε βόλτα ένα μπαλάκι ή κάτι παρόμοιο. Τώρα που ο καιρός είναι καλός και οι βόλτες διαρκούν περισσότερο, μπορεί να βρεθούμε σε ένα πάρκο ή σε ένα άλσος και να θέλουμε να παίξουμε. Οπότε, καλό είναι να έχουμε στην τσάντα μας ένα μπαλάκι για να εκτονωθεί ο σκύλος μας τρέχοντας να το πιάσει. Το σίγουρο είναι ότι μόλις γυρίσουμε σπίτι, θα πάει κατευθείαν στο κρεβάτι του για ύπνο.

left arrow
right arrow

Συνοψίζοντας

Οι ανάγκες αλλάζουν ανάλογα την εποχή γι’ αυτό κι εμείς πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζουμε πολύ καλά τι θέλει ο σκύλος μας για να μπορεί να είναι υγιής και ευτυχισμένος. Φυσικά, δεν ξεχνάμε τα σακουλάκια για να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του, αν και τα συγκεκριμένα δεν πρέπει ποτέ να τα ξεχνάμε, ό,τι εποχή και να έχουμε.

Καλές, ξέγνοιαστες και ηλιόλουστες βόλτες!

Σχετικά άρθρα

Αιγυπτιακές Γάτες Μάου: 6 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτά τα εντυπωσιακά αιλουροειδή

Μήπως ο σκύλος σας δεν σας συμπαθεί αρκετά; Πώς θα το καταλάβετε

Γιατί ο σκύλος σας βγάζει τη γλώσσα του έξω; Πότε είναι ανησυχητικό