string(0) ""

Αλέξης Μαντζώρος: Ο εθελοντής που διασώζει εγκλωβισμένα ζώα

Team Petmou

04/04/2024

Για την εδώ και τρία χρόνια δράση της ομάδας διάσωσης και απεγκλωβισμού αδέσποτων ζώων Alma Libre μας μίλησε ο εθελοντής και συνιδρυτής της κ. Αλέξης Μαντζώρος στο topetmou και τη Μυρτώ Τζώρτζου.

Ο κ. Μαντζώρος μας περιέγραψε τον απίστευτο τρόπο που κάνει η ομάδα τις διασώσεις από μέρη που δεν τα φανταζόμαστε και τα αμέτρητα ζώα που μέχρι τώρα έχουν σωθεί- μεταξύ αυτών αλεπούδες, γουρουνάκια, πουλιά, σκαντζόχοιροι και πολλά άλλα.

Στη συνέχεια μιλήσαμε για τις δυσκολίες της ομάδας καθώς αυτό είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν είναι η έλλειψη στην αγορά κατάλληλου εξοπλισμού για να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν ένα ζώο, με αποτέλεσμα πολλά πράγματα να τα κατασκευάζουν μόνοι τους- συχνά τη στιγμή της διάσωσης. Επίσης μια μεγάλη δυσκολία είναι το τι γίνονται μετά τα ζώα καθώς η πρακτική της επανένταξης δεν είναι στη φιλοσοφία τους.

Τέλος αναφερθήκαμε στους τρόπους που μπορεί να βοηθήσει κάποιος την ομάδα καθώς η όλη δράση της στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους και από εθελοντές φιλόζωους.

Σχετικά άρθρα

18η Ημέρα Υιοθεσίας στη Γλυφάδα – Όσα έγιναν στη μεγάλη γιορτή των Pet City

Πώς να δημιουργήσετε ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον για τον ηλικιωμένο σκύλο σας

Να βάλετε ή όχι περιλαίμιο στη γάτα σας; Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν αποφασίσετε