string(0) ""

Pet City & ΙΕΚ ΣΒΙΕ: Μια συνεργασία που ανοίγει εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Κωνσταντίνα Μάλλιου

06/03/2024

Την Τρίτη 5 Μαρτίου τα Pet City και το ΙΕΚ ΣΒΙΕ ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους.

Έχοντας κοινά ιδανικά φιλοζωίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και επιδιώκουν να θέσουν νέα πρότυπα στον τομέα της φροντίδας και της περιποίησης των αγαπημένων μας ζώων συντροφιάς.

Μέσω της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και της επιστημονικής κατάρτισης τα Pet City ενσωματώνουν νέες καινοτόμες πρακτικές και υπηρεσίες στα καταστήματά τους, ώστε να κάνουν την εμπειρία των κηδεμόνων και των κατοικιδίων τους μοναδική. Το ΙΕΚ ΣΒΙΕ, μέσω αυτής της συνεργασίας δίνει την ευκαιρία στους αποφοίτους του να ασκηθούν σε πραγματικά περιστατικά και να εργαστούν σε ένα δυναμικό και αναπτυσσόμενο περιβάλλον.

Στόχος των Pet City είναι η δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, τόσο κτηνιατρικές όσο και καλλωπιστικές, στους pet parents και στα ζώα συντροφιάς τους. Ένα δίκτυο υπηρεσιών που θα καλύπτει πανελλαδικά τις ανάγκες των κατοικιδίων και των κηδεμόνων τους, θα προσφέρει μια ολιστική λύση, διασφαλίζοντας ακόμα υψηλότερο επίπεδο επαγγελματισμού και τη μέγιστη προσοχή σε κάθε ανάγκη τους.

Στο πλαίσιο του επενδυτικού πλάνου αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, τα Pet City έχουν ήδη δημιουργήσει σημεία με υπηρεσίες καλλωπισμού και κτηνιατρείων, και μέχρι το τέλος αυτού του έτους θα έχουν φτάσει τα 40 σημεία. Παράλληλα έχουν ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία δύο υπερσύγχρονα εκπαιδευτικά κέντρα εντός των καταστημάτων, όπου θα υποδεχτούν τον Απρίλιο τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΣΒΙΕ. Σύντομα θα λειτουργήσουν ακόμα δύο ώστε να καλύψουν ένα μέρος της ελληνικής επικράτειας.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται σε πρώτο χρόνο 100 νέες θέσεις εργασίας, γεγονός πολύ σημαντικό και ευχάριστο για τα άτομα που επιθυμούν να εργαστούν ως groomers ή ως βοηθοί κτηνιάτρου.

Ο Γιάννης Γαβριηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Pet City Group, επισήμανε ότι «Η στρατηγική αυτή συνεργασία με το ΙΕΚ ΣΒΙΕ έχει ως αποτέλεσμα, για πρώτη φορά, να συνδεθεί επί της ουσίας και στην πράξη η εκπαίδευση, η επιστημονική κατάρτιση με την αγορά εργασίας κάτω από μια κοινή στέγη φροντίδας, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και προστιθέμενης αξίας.» Όπως ανέφερε, τα καταστήματα δεν θα αποτελούν πια απλά έναν χώρο, αλλά μια εμπειρία για κηδεμόνες και κατοικιδία. Προς το παρόν τα περιστατικά κτηνιατρικής που θα αναλαμβάνονται θα είναι μικρά περιστατικά πρώτης γνώμης, αλλά ευελπιστούν στο μέλλον να κάνουν και το επόμενο βήμα.

Ο Νίκος Καστρινάκης, Γενικός Διευθυντής του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, δήλωσε ότι «Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε την συνεργασία μας με τα Pet City, τον ηγέτη στον τομέα της φροντίδας ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα. Αυτή η πρωτοβουλία είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συνεργασία είναι μια επιβεβαίωση της διαχρονικής μας δέσμευσης για ποιοτική εκπαίδευση και εξέλιξη των αποφοίτων μας σε περιζήτητους επαγγελματίες του κλάδου.» Τόνισε μάλιστα ότι το ενδιαφέρον των νέων για τις συγκεκριμένες θέσεις είναι μεγάλο.

Σχετικά άρθρα

Αιγυπτιακές Γάτες Μάου: 6 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτά τα εντυπωσιακά αιλουροειδή

Μήπως ο σκύλος σας δεν σας συμπαθεί αρκετά; Πώς θα το καταλάβετε

Γιατί ο σκύλος σας βγάζει τη γλώσσα του έξω; Πότε είναι ανησυχητικό