string(0) ""

Topetmou.gr στη 14η Ημέρα των Pet City- Αδέσποτες πατούσες, υιοθεσίες και πολλή αγάπη

Μυρτώ Τζώρτζου

26/02/2024

Photo: William Faithful

Με μεγάλη επιτυχία για άλλη μια φορά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου η 14η Ημέρα Υιοθεσίας των Pet City και της Dogs’ Voice στα Άνω Πατήσια, Λεωφόρος Ηρακλείου 72, από τις 11.00 έως τις 14.00.

Photo: William Faithful

Με φιλοσοφία το adopt, don’t shop και το we love pets και με σύνθημα το «Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν τους αλλά μπορείς να ξαναγράψεις το μέλλον τους» τα καταστήματα Pet City ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβριο του 2022 τις γνωστές πλέον Ημέρες Υιοθεσίας, οι οποίες έχουν σκοπό να ενημερώσουν τον κόσμο και να τον ευαισθητοποιήσουν ώστε να υιοθετεί και όχι να αγοράζει κατοικίδια ζώα.

Οι Ημέρες Υιοθεσίας γίνονται κάθε μήνα σε ένα διαφορετικό κατάστημα Pet City σε συνεργασία με την Dogs’ Voice και κάποιες φιλοζωικές τις οποίες η οργάνωση στηρίζει. Οι φιλοζωικές φέρνουν υπέροχα αδέσποτα ζωάκια προς υιοθεσία και έτσι δίνεται η ευκαιρία στον κόσμο να επισκεφτεί το κατάστημα και να βρει έναν παντοτινό τετράποδο φίλο για να του δώσει ένα #ForeverHome.

Photo: William Faithful

Όπως και τις άλλες φορές έτσι και αυτή τη φορά στα Άνω Πατήσια, ο χώρος γέμισε από κόσμο αλλά και από τετράποδες αξιολάτρευτες ψυχούλες που περίμεναν με λαχτάρα να βρεθεί ο άνθρωπός που θα τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Τα κλουβάκια των φιλοζωικών ήταν γεμάτα μικρά και μεγάλα ζώα και οι εθελοντές ενημέρωναν τον κόσμο για το καθένα ζώο.

Σημαντικός αρωγός και σε αυτή την Ημέρα Υιοθεσίας ήταν η PURINA®, η οποία υποστηρίζει το ότι η ζωή μας είναι καλύτερη με τα κατοικίδια, προσφέροντας στους νέους pet parents τροφή PURINA® PRO PLAN και οδοντικά σνακ Dentalife για τους πρώτους μήνες της υιοθεσίας.

Για τη σημερινή ημέρα υιοθεσίας μίλησε στο protothema.gr ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αστικής Πανίδας, Ευάγγελος Γιαννόπουλος.

«Είναι πολύ ευχάριστο να γίνονται τέτοιες ημέρες υιοθεσίας και εύχομαι κάθε αδέσποτο ζωάκι να βρει την οικογένειά του», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Photo: William Faithful

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος έδωσε το παρών στη δράση, τόνισε στο photothema.gr.

«Κάθε ημέρα υιοθεσίας είναι μία χαρούμενη ημέρα για όλα τα αδέσποτα ζώα γιατί το αξίζουν. Πολλά συγχαρητήρια στο Pet City, στην Dogs’ Voice και στο Πρώτο Θέμα για αυτές τις προσπάθειές τους. Οι υιοθεσίες των αδέσποτων ζώων είναι το κομβικό σημείο για να μπορούμε να κάνουμε αυτά τα ζώα ευτυχισμένα, να μην υπάρχουν προβλήματα και στην πόλη αλλά και για αυτά τα ίδια και να αλλάξει η εικόνα του πολιτισμού μας. Η φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα είναι πολύ σημαντικό πράγμα, ο Δήμος μας, εμείς, είμαστε μαζί σας και θα συνεχίσουμε το θεσμό της υιοθεσίας ώστε να είμαστε Ευρώπη».

Photo: William Faithful

Στη 14η Ημέρα Υιοθεσίας υιοθετήθηκαν 16 σκυλάκια ενώ και για αρκετά ακόμα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Aρωγός στην προσπάθεια των Pet City είναι κάθε φορά www.topetmou.gr

Video: Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Σχετικά άρθρα

Αιγυπτιακές Γάτες Μάου: 6 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτά τα εντυπωσιακά αιλουροειδή

Μήπως ο σκύλος σας δεν σας συμπαθεί αρκετά; Πώς θα το καταλάβετε

Γιατί ο σκύλος σας βγάζει τη γλώσσα του έξω; Πότε είναι ανησυχητικό