string(0) ""

Έρευνα: Αν σας διακόπτει το κατοικίδιό σας την ώρα των ιδιωτικών σας στιγμών δεν είστε μόνος

Στέλλα Πανοπούλου

02/02/2024

Photo: Shutterstock

Εσείς έχετε νιώσει ποτέ ότι σας παρακολουθούν στις ιδιωτικές σας στιγμές με τον/την σύντροφό σας;

Η αλήθεια είναι ότι η ιδιωτικότητα είναι σπουδαίο αγαθό για ένα ζευγάρι, και στη χώρα μας τα πράγματα είναι δύσκολα: πολλοί νέοι άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν με τους γονείς τους λόγω οικονομικής δυσχέρειας, και οι ελληνικές οικογένειες δεν φημίζονται για την διακριτικότητά τους. Εξίσου δύσκολο είναι να βρείτε λίγο ήσυχο χρόνο ως ζευγάρι και αφού κάνετε παιδιά. Τι συμβαίνει, όμως, όταν ο περίεργος του σπιτιού είναι το τσιουάουά σας;

Όταν μας παρακολουθούν στις ιδιωτικές μας στιγμές, η αίσθηση που μας χαρίζουν οι χνουδωτοί μας κατάσκοποι είναι πολύ άβολη και περίεργη. Φυσικά, αν το σκεφτείτε, οι σκύλοι και οι γάτες μας κυκλοφορούν αναίσχυντα γυμνοί όλη την ώρα, γλείφουν τα απόκρυφά τους ακόμα και μπροστά στους καλεσμένους και, αν είναι μερακλήδες, δεν χάνουν ευκαιρίες να ερωτοτροπήσουν και με τα κουκλάκια τους. Δεν πρόκειται για πλάσματα με ιδιαίτερους ηθικούς προβληματισμούς και ενδοιασμούς, ούτε πρόκειται να σοκαριστούν αν μπουν στην κρεβατοκάμαρα κάποια ακατάλληλη στιγμή.

Γι’ αυτόν τον λόγο, πολλοί κηδεμόνες δεν ενοχλούνται ιδιαίτερα από την παρουσία της γάτας ή του σκύλου τους κατά την διάρκεια των προσωπικών τους στιγμών. Υπάρχουν, βέβαια, κι αυτοί που νιώθουν άβολα όταν δύο φωσφοριζέ μάτια τους κοιτούν γουρλωμένα στο ημίφως. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία μιας γάτας που νιαουρίζει για κροκέτες δεν βοηθάει πολύ να μπει κανείς στο mood – αφήστε πια ότι πολλοί από εμάς δεν μπορούμε ούτε παρουσιάση Powerpoint να κάνουμε μπροστά σε κοινό, πόσω μάλλον. Φαντάσου να είχαμε και παπαγάλο…

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς καταντήσατε να ζείτε στο ίδιο σπίτι με έναν ματάκια, δεν είστε μόνος/η. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η σελίδα υπηρεσιών pet-sitting Rover, το 51% των Αμερικάνων κηδεμόνων κατοικιδιών παραδέχονται ότι τα ζωάκια τους τούς έχουν διακόψει κατά τη διάρκεια της… γυμναστικής τους.

Στην έρευνα απάντησαν 1000 άτομα, 42% εκ των οποίων δήλωσαν ότι πιστεύουν πως θα είχαν περισσότερες ευκαιρίες να συνευρεθούν με τον/την σύντροφό τους αν τα κατοικίδιά τους δεν ήταν τόσο αγενή. Ένα καλά οργανωμένο 21%, μάλιστα, παραδέχθηκε ότι έχει προσλάβει στο παρελθόν pet-keeper ώστε να καταφέρει να επιδοθεί σε στιγμές πάθους ανενόχλητο.

Βέβαια, καλά κάθομαι και γελάω εγώ πίσω από τον υπολογιστή μου έχοντας εξαντλήσει όλους τους ευφημισμούς για το σεξ. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχτούμε την κατάσταση και να αφεθούμε στη μοίρα μας. Το θέμα είναι σοβαρό. Ο ιδιωτικός χρόνος (όταν και όποτε θέλουμε) μαζί με το άλλο μας ολόκληρο είναι πολύ σημαντικός για μια υγιή σχέση, αλλά και για την ψυχική υγεία κάθε συμμετέχοντος ξεχωριστά. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να βρίσκουμε χρόνο και χώρο για να δρούμε ανενόχλητοι.

left arrow
right arrow

Δεν είναι δυνατό να βάζουμε στο αθόρυβο τον κινητό αλλά να λυπόμαστε να βγάλουμε τον Πίπη λίγο έξω απ’ το δωμάτιο να παίξει με τα παιχνίδια του. Δίνοντας την απαραίτητη σημασία στην σεξουαλική μας υγεία λοιπόν, τολμώ να προτείνω ακόμα και την συνεννόηση με φίλους που μπορούν να πάρουν για λίγο το ζωάκι μας στο χώρο τους – για να μην πω για την πρόσληψη pet-sitter. Δεν είναι ντροπή!

Σχετικά άρθρα

6 σημάδια ότι βάζετε τη γάτα σας πάνω από όλους και από όλα

Μπορούν οι σκύλοι να θυμούνται τα ονόματα των παιχνιδιών τους; Τι λέει πρόσφατη έρευνα

Τα αντικείμενα που όλοι έχουμε σπίτι μας και είναι επικίνδυνα για τον σκύλο μας