string(0) ""

Topetmou.gr στη 13η Ημέρα Υιοθεσίας στην Πετρούπολη -Υιοθεσίες, τετράποδες φάτσες και αγάπη

Μυρτώ Τζώρτζου

30/01/2024

Photo: William Faithful

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου η 13η Ημέρα Υιοθεσίας των Pet City και της Dogs’ Voice- η πρώτη για τη νέα χρονιά- στο κατάστημα της αλυσίδας στην Πετρούπολη, Λεωφόρος Πετρουπόλεως 88, από τις 11.00 έως τις 14.00.

Με φιλοσοφία το adopt, don’t shop και το we love pets και με σύνθημα το «Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν τους αλλά μπορείς να ξαναγράψεις το μέλλον τους» οι άνθρωποι των Pet City ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2022 τις γνωστές πλέον Ημέρες Υιοθεσίας, οι οποίες έχουν σκοπό να ενημερώσουν τον κόσμο και να τον ευαισθητοποιήσουν ώστε να υιοθετεί και όχι να αγοράζει κατοικίδια ζώα.

Ο χώρος του Pet City στην Πετρουπόλεως γέμισε από τετράποδες υπέροχες μουσούδες από από τη Φιλοζωική Πετρούπολης, την Αλληλεγγύη για τα Αδέσποτα Χαλανδρίου και το Φιλοζωικό Σωματείο Κύμης – Αλιβερίου που αναζητούσαν ένα μόνιμο σπίτι, μια μόνιμη αγκαλιά. Έψαχναν τον άνθρωπό τους που θα τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσουν μια υπέροχη ζωή, προστατευμένες και με πολλή αγάπη σε κάποιο σπίτι.

Photo: William Faithful

Οι εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων που ήταν παρόντες στην εκδήλωση ενημέρωναν για τα ζωάκια και τα έδιναν για αγκαλιές και βόλτα στους υποψήφιους κηδεμόνες αλλά και σε όσους ήθελαν να τα δουν από κοντά.

Photo: William Faithful

Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έτσι η πρώτη ημέρα υιοθεσίας αυτής της χρονιάς μετατράπηκε σε μια υπέροχη γιορτή φιλοζωίας και αγάπης. Δέκα σκυλάκια υιοθετήθηκαν ενώ για τουλάχιστον ακόμη 5 έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Συνολικά μάλιστα από το 2022 που ξεκίνησαν οι Ημέρες Υιοθεσίας έχουν βρει το παντοτινό τους σπίτι συνολικά 130 σκυλάκια.

Photo: William Faithful

Σημαντικός αρωγός και στη 13η Ημέρα Υιοθεσίας ήταν και πάλι η PURINA®, η οποία υποστηρίζει αυτό το σκοπό, πως η ζωή μας είναι καλύτερη με τα κατοικίδια, προσφέροντας στους νέους «σκυλογονείς» τροφή PURINA® PRO PLAN και οδοντικά σνακ Dentalife για τους πρώτους μήνες της υιοθεσίας.

Για την πρώτη ημέρα υιοθεσίας της φετινής χρονιάς αλλά και για τους στόχους του Δήμου Πετρούπολης, όσον αφορά στο θέμα των αδέσποτων ζώων, μίλησε στο protothema.gr ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος.

«Ο Δήμος Πετρούπολης προφανώς δεν θα μπορούσε να ήταν απών από μια τέτοια ημέρα. Ως δήμος, πέρα από τη βοήθεια που ήδη δίνουμε με τη φιλοζωική εταιρεία και τους εθελοντές της πόλης μας, επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα καταφύγιο και ένα δημοτικό κτηνιατρείο, που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές ακριβώς για να δοθεί μια λύση με τη διαδικασία αυτή», σημείωσε στις δηλώσεις του.

Photo: William Faithful

Η Κατερίνα Τσεπέρκα – Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Πετρούπολης, η οποία είναι κηδεμόνας τριών γατιών και μιας σκυλίτσας, στις δηλώσεις της στο protothema.gr, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την εκδήλωση, είπε ότι η ευαισθητοποίηση για τα ζώα συντροφιάς είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. «Η ανιδιοτέλεια με τέσσερα ποδαράκια και μια μουσουδίτσα δεν θα πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι», ήταν το μήνυμά της.

Photo: William Faithful

Όπως είχε πει σε παλαιότερη δήλωση του ο Γιάννης Γαβριηλίδης, διευθύνων σύμβουλος των Pet City, τη συγκεκριμένη «δράση την έχει αγκαλιάσει απίστευτα ο κόσμος και ευχαριστούμε όλους και τους θεσμούς και τους συνεργάτες μας. Η δικιά μας η υπόσχεση είναι ότι αυτό είναι μόνο η αρχή».

Aρωγός στην προσπάθεια των Pet City είναι κάθε φορά topetmou.gr.

Σχετικά άρθρα

6 σημάδια ότι βάζετε τη γάτα σας πάνω από όλους και από όλα

Μπορούν οι σκύλοι να θυμούνται τα ονόματα των παιχνιδιών τους; Τι λέει πρόσφατη έρευνα

Τα αντικείμενα που όλοι έχουμε σπίτι μας και είναι επικίνδυνα για τον σκύλο μας