string(0) ""

Η ιστορία του γερμανικού ποιμενικού Talero που συγκλόνισε την ανθρωπότητα το 2013

Στέλλα Πανοπούλου

26/01/2024

Photo: Instagram @FACTS

Με αφορμή τον εντοπισμό της σορού του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι από τον βελγικό ποιμενικό Echo, θυμηθήκαμε την τρομερή ιστορία του γερμανικού ποιμενικού Talero που συγκλόνισε την ανθρωπότητα το 2013.

Η ενσυναίσθηση και η εξυπνάδα που διαθέτουν οι σκύλοι δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Είναι τρομερό το πόση αγάπη και αφοσίωση μπορεί να χαρίσει ένας σκύλος στους ανθρώπους γύρω του, αλλά και το πόσα πράγματα μπορεί να μάθει, καταλήγοντας αμέτρητες φορές στην ιστορία της ανθρωπότητας να μας παρέχει πολύτιμη βοήθεια.

ο Echo

Τον Ιούλιο του 2013, ο Bernardo Leonidas Quirós πήγε εκδρομή για να επισκεφτεί τον αδελφό του στη Νότια Αργεντινή, μαζί με τη γυναίκα του, τα δύο παιδιά του, και τον Talero. Στη διαδρομή χάλασε το αυτοκίνητο, και ο Quirós αποφάσισε να βγει έξω μαζί με τον σκύλο του για να ψάξει για βοήθεια. Δυστυχώς, τους έπιασε μια χιονοθύελλα και ο άνθρωπος χάθηκε.

Το σώμα του βρέθηκε παγωμένο μετά από 23 ημέρες στην περιοχή Alto Río Senguer της Παταγονίας, από έναν συγγενή που αναγνώρισε τον γερμανικό ποιμενικό που στεκόταν δίπλα του. Ο Talero δεν είχε φύγει από το πλευρό του νεκρού κηδεμόνα του για 23 ημέρες. Μάλιστα, φάνηκε ότι κουλουριαζόταν δίπλα του προσπαθώντας να τον κρατήσει ζεστό. Ο πιστός αυτός σκύλος έφυγε από το πλάι του Quirós μόνο αφού κατέφτασαν οι διασώστες, και πήγε κοντά τους για να τους βοηθήσει να παραλάβουν τη σορό.

Instagram @facts

Το σώμα του άτυχου Quirós δεν έφερε σημάδια βίας. Η εξήγηση που επικράτησε για τον θάνατο του άνδρα ήταν ότι υπέκυψε στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και στα κρυοπαγήματα. Ευτυχώς, η υπόλοιπη οικογένεια εντοπίστηκε ασφαλής μέσα στο αυτοκίνητο κάποιες μέρες μετά την ανεύρεση της σορού.

left arrow
right arrow

Στην περίπτωση της ανεύρεσης της σορού του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, έχουμε έναν πανέξυπνο, εκπαιδευμένο σκύλο, ο οποίος χάρισε μια κάποια ηρεμία στην οικογένεια του νεκρού, καταφέρνοντας αυτό που δεν θα μπορούσαν να έχουν καταφέρει είκοσι άνθρωποι μαζί. Στην περίπτωση του Quirós, στο μακρινό πλέον 2013, έχουμε έναν σκύλο πιστό και απόλυτα αφοσιωμένο στον άνθρωπό του. Η ιστορία είναι γεμάτη από σκύλους που έχουν σώσει ανθρώπους τους από βέβαιο θάνατο, που έχουν μείνει στο πλευρό του κηδεμόνα τους μέχρι να φτάσει βοήθεια, που αποτελούν το στήριγμα ανθρώπων με χρόνιες ασθένειες και αναπηρίες.

Αυτά τα υπέροχα ζώα περνούν βιαστικά απ’ τις ζωές μας, αφήνοντας πίσω τρύπες που δεν κλείνουν ποτέ. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα μνημονεύουμε, να λέμε την ιστορία τους, και να τα σεβόμαστε ανεξαιρέτως. Τους το χρωστάμε.

ο Bobby με την αποχρωματισμένη μυτούλα του

Θα κλείσω με την ιστορία του Greyfriars Bobby την οποία μου έστειλε τυχαία ένας φίλος μου εκ Σκωτίας όσο έγραφα αυτό το άρθρο. Ο Bobby (1855-1872) ήταν ένα Skye Terrier ή Dandie Dinmont Terrier, που έγινε διάσημο στο Εδιμβούργο τον 19ο αιώνα αφού πέρασε 14 χρόνια να φυλά τον τάφο του κηδεμόνα του, μέχρι που πέθανε και τάφηκε δίπλα του. Η ιστορία του Bobby έχει αποτελέσει έμπνευση για πολλά βιβλία και ταινίες, και σήμερα το άγαλμά του κοσμεί το συντριβάνι που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του νεκροταφείου Greyfriars Kirkyard.

Σχετικά άρθρα

6 σημάδια ότι βάζετε τη γάτα σας πάνω από όλους και από όλα

Μπορούν οι σκύλοι να θυμούνται τα ονόματα των παιχνιδιών τους; Τι λέει πρόσφατη έρευνα

Τα αντικείμενα που όλοι έχουμε σπίτι μας και είναι επικίνδυνα για τον σκύλο μας