string(0) ""

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν υιοθετήσετε ένα Φοξ Τεριέ

Μυρτώ Τζώρτζου

21/01/2024

Photo: Shutterstock

Η υιοθεσία ενός σκύλου είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Η ζωή που θα έχετε μαζί του θα είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστική. Με πολλή αγάπη, πολλή αφοσίωση και πολλά παιχνίδια. Με άλλα λόγια θα αλλάξει η ζωή σας.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για φυλές για τις οποίες δεν είναι πολλά πράγματα γνωστά, η συμβίωση μαζί τους μπορεί να γίνει προβληματική, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα θέλατε τόσο για το δικό σας καλό όσο και για το καλό του ζώου. Διαβάστε λοιπόν κάποια πράγματα αν θέλετε να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν υιοθετήσετε ένα Φοξ Τεριέ.

Αν και οι περισσότερες ανάγκες των σκύλων είναι κοινές στις περισσότερες φυλές, εντούτοις υπάρχουν και κάποιες φυλές που έχουν διαφορετικές ανάγκες.

Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός, αλλά υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που καθορίζονται από τη φυλή. Τι είναι λοιπόν ένα Φοξ Τεριέ; Ποιος ο χαρακτήρας του; Ποιες οι ανάγκες του; Είναι κατάλληλος σκύλος για όλους;

Συνεχίστε να διαβάζετε και θα λύσετε όλες τις απορίες σας για αυτή την υπέροχη ράτσα σκύλων.

Τι να σκεφτείτε πριν υιοθετήσετε ένα Φοξ Τεριέ

Την ενέργειά του

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της φυλής είναι η απίστευτη ενέργειά της. Όταν τα σκυλιά αυτά είναι ακόμα κουτάβια, τρέχουν παντού, πηδούν πάνω σε πράγματα και κάνουν κάθε είδους αταξίες. Παρόλο που μπορεί να το βρείτε αστείο ή χαριτωμένο στην αρχή, πρέπει να εκπαιδευτούν να σας σέβονται και να συμπεριφέρονται σωστά.

Τη μεγάλη προσαρμοστικότητά του

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Φοξ Τεριέ. Μπορεί αυτά τα σκυλιά να είναι μικρά, όμως έχουν μεγάλη προσωπικότητα και προσαρμόζονται σχεδόν σε κάθε περιβάλλον. Έτσι, δεν έχει σημασία αν ζείτε στην πόλη, στην ύπαιθρο, σε μεγάλο ή μικρό σπίτι, γιατί τα Φοξ Τεριέ θα προσαρμοστούν πανεύκολα και με χαρά στο περιβάλλον τους.

Την περιποίηση που χρειάζεται η γούνα του

Τα Φοξ Τεριέ έχουν πυκνό τρίχωμα που είναι δύσκολο να το χειριστεί κανείς. Μπερδεύεται εύκολα και αναπόφευκτα απαιτεί επαγγελματική περιποίηση. Εάν υιοθετήστε ένα τέτοιο ζώο, αυτό να ξέρετε ότι είναι ένα επιπλέον έξοδο. Παρόλο που πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια μικρή λεπτομέρεια, είναι σημαντικό να ξέρετε τι να περιμένετε.

Την πολλή άσκηση που χρειάζεται

Το Φοξ Τεριέ σας δεν ενδιαφέρεται αν είστε κουρασμένοι ή αν δεν έχετε όρεξη να βγείτε έξω. Χρειάζεται άσκηση, θέλετε δεν θέλετε. Λόγω της μεγάλης ενέργειας και νευρικότητάς του, είναι σημαντικό για την υγεία του να το βγάζετε βόλτα να ξεδίνει ή να κάνετε πράγματα για να παίξει και να διασκεδάσει.

Αυτή η φυλή είναι ο τέλειος σύντροφος για τζόκινγκ ή ποδηλασία. Τα Φοξ Τεριέ χρειάζονται πολύ περισσότερα από πεντάλεπτους περιπάτους για να εκτονωθούν. Έτσι, πριν υιοθετήσετε ένα Φοξ Τεριέ, βεβαιωθείτε ότι έχετε το χρόνο και την ενέργεια που χρειάζονται. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Γιατί δεν φτάνει μόνο να σας αρέσει αυτή ράτσα. Πρέπει να μπορείτε και να την έχετε.

Τον πολύ ανεξάρτητο χαρακτήρα του

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Φοξ Τεριέ. Παρόλο που είναι πολύ τρυφερά και κοινωνικά σκυλιά, τους αρέσει και η μοναξιά. Και είναι πολύ ανεξάρτητα. Θέλουν να κάνουν πράγματα μόνα τους και συνέχεια ανακαλύπτουν διάφορα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν είναι και σκυλιά αγκαλιάς και τρυφερότητας.

Την ισχυρή προσωπικότητά του

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα Φοξ Τεριέ έχουν κακό χαρακτήρα, αλλά αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Απλώς έχουν ισχυρή προσωπικότητα, γι’ αυτό και πρέπει να κοινωνικοποιούνται σωστά σε πρώιμο στάδιο της ζωής τους.

Την τάση του για σκάψιμο

Όταν τα Φοξ Τεριέ βαριούνται, έχουν την τάση να σκάβουν. Αυτό είναι αναμφίβολα πολύ διασκεδαστικό για τον σκύλο, αλλά μπορεί να απογοητεύσει, ακόμη και να γίνει επικίνδυνο για τους κηδεμόνες του.

Αν δεν έχετε αυλή αλλά έχετε γλάστρες με λουλούδια, μην εκπλαγείτε αν γυρίσετε πίσω στο σπίτι από τη δουλειά και το Φοξ Τεριέ σας έχει ξεθάψει όλο το χώμα από τις γλάστρες.

Όλα αυτά είναι σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν υιοθετήσετε ένα Φοξ Τεριέ. Έτσι, αν πιστεύετε ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτή την πρόκληση, προχωρήστε! Ένα Φοξ Τεριέ μπορεί κάλλιστα να είναι ο τέλειος σύντροφος για εσάς.

Σχετικά άρθρα

6 σημάδια ότι βάζετε τη γάτα σας πάνω από όλους και από όλα

Μπορούν οι σκύλοι να θυμούνται τα ονόματα των παιχνιδιών τους; Τι λέει πρόσφατη έρευνα

Τα αντικείμενα που όλοι έχουμε σπίτι μας και είναι επικίνδυνα για τον σκύλο μας