string(0) ""

Ονειρεύεστε τον σκύλο σας; Δείτε τι σημαίνει αυτό

Μυρτώ Τζώρτζου

29/12/2023

Photo: Shutterstock

O μέσος άνθρωπος περνάει 26 χρόνια από τη ζωή του με το να κοιμάται, είτε τουλάχιστον προσπαθώντας να κοιμηθεί.

Με αυτό να αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο της ζωής μας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ονειρευόμαστε επίσης πολύ. Και ενώ οι ειδικοί αναφέρουν ότι σχεδόν όλοι ονειρεύονται αρκετές φορές κάθε νύχτα, οι περισσότεροι από εμάς θα θυμηθούμε ότι ονειρευόμαστε μόνο τις μισές φορές. Και επίσης ενώ ορισμένοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρά τους, πολλοί δεν θυμούνται σχεδόν τίποτα.

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα όνειρα που κάνουμε επικεντρώνονται γύρω από τους τετράποδους φίλους μας. Οι σκύλοι μας αλλά και γενικά οι σκύλοι πιστεύεται ότι είναι τα ζώα που εμφανίζονται πιο συχνά στα όνειρά μας.

Η Manuela Schmitten, Γερμανίδα ψυχολόγος, αναφέρει στο διαδικτυακό hellogiggles τους λόγους για τους οποίους μπορεί να ονειρευόμαστε τον σκύλο μας.

Αν ονειρεύεστε τον σκύλο σας

Αν ονειρευτείτε τον αγαπημένο σας σκύλο, είναι σημαντικό πρώτα να εξετάσετε το πλαίσιο του ονείρου, συμβουλεύει η Schmitten. Αν στο όνειρό σας, το κατοικίδιό σας σάς δαγκώνει, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ανισορροπίας στη ζωή σας. Ότι τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά και ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα που προσπαθείτε να λύσετε.

Από την άλλη πλευρά, αν ο σκύλος σας είναι χαρούμενος, διασκεδάζει και παίζει μαζί σας, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι είστε κοινωνικοί και αποδεκτοί από τους κοντινούς σας ανθρώπους. Ότι είστε ικανοποιημένοι από τα πράγματα και βλέπετε την αισιόδοξη πλευρά της ζωής.

Αν κάνετε κάτι λάθος στο όνειρο με τον σκύλο σας

«Τα σκυλιά στα όνειρά μας ενίοτε μπορούν να αποκαλύψουν επίσης και τους φόβους μας. Έτσι αν ονειρευτείτε τον σκύλο σας σε ένα όνειρο που ταυτόχρονα κάνετε και κάτι λάθος, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι φοβάστε ότι θα χάσετε μια σχέση που έχετε ή ότι θα κάνετε κάτι λάθος στη ζωή σας. Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι αισθάνεστε ένοχοι ή ότι ανησυχείτε μήπως απογοητεύσετε κάποιον», αναφέρει η Schmitten.

Επίσης, αν ονειρεύεστε συνεχώς τον σκύλο σας, το πιθανότερο είναι ότι υπάρχει ένα μήνυμα που πρέπει να κατανοήσετε. Δείτε αν μπορείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει με τον σας σκύλο στο όνειρο και πώς μπορεί να σχετίζεται με την τρέχουσα πραγματικότητά σας. Γιατί, αν κάτι εμφανίζεται συνεχώς στα όνειρά μας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εμφανίζεται και στην ξύπνια ζωή μας.

Αν ονειρευτείτε έναν σκύλο από το παρελθόν σας

Αν τώρα ονειρευτείτε έναν σκύλο από το παρελθόν σας ή έναν σκύλο που είχε η οικογένειά σας, είναι πιθανό αυτό να σημαίνει ότι κάτι λείπει από τη ζωή σας. «Επειδή οι σκύλοι γενικά συμβολίζουν την προστασία, το να ονειρεύεστε έναν σκύλο από το παρελθόν σας, αυτό μπορεί να σας πάει πίσω σε μια εποχή που νιώθατε προστατευμένοι. Να σας θυμίσει μια εποχή που νιώθατε ασφαλείς και που παίρνατε αληθινή αγάπη. Ίσως αξίζει να κάνετε ένα βήμα πίσω και να αναρωτηθείτε αν υπάρχει κάτι που λείπει από τη ζωή σας αυτή τη στιγμή», λέει η Schmitten.

Αν ονειρεύεστε τυχαίους σκύλους

Δεν είναι βέβαια απαραίτητο να «έρχεται» πάντα ο σκύλος σας στα όνειρά σας. Μπορεί να δείτε και άλλους σκύλους που δεν τους γνωρίζετε. Για παράδειγμα, λέει η Schmitten, αν ονειρευτείτε ότι περπατάτε σε έναν άδειο δρόμο και σας πλησιάζει ένας φιλικός σκύλος, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ενδέχεται να ακούσετε κάποια απροσδόκητη, καλή είδηση. Αν όμως ο σκύλος αυτός που συναντάτε στο όνειρό σας γρυλίζει ή γαβγίζει, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πιθανόν να ζήσετε μια προδοσία από κάποιο κοντινό σας πρόσωπο.

Τέλος αν δεν έχετε σκύλο και αγαπάτε τα σκυλιά η Schmitten θα πει: «Επειδή οι σκύλοι θεωρούνται συνήθως σύμβολα σταθερής πίστης, άνευ όρων αγάπης, φιλίας, προστασίας και πηγή χαράς, το να ονειρεύεστε σκύλους, αν τους αγαπάτε, μπορεί μερικές φορές να αποτελεί υπενθύμιση των αξιών σας και ένδειξη ότι πρέπει να συνεχίσετε να φέρεστε και να αντιμετωπίζετε τα πράγματα όπως κάνατε μέχρι τώρα. Το να βλέπετε έναν σκύλο στο όνειρό σας μπορεί επίσης να σημαίνει ότι υπάρχει μια δεξιότητα ή ένα ταλέντο που μπορεί να έχετε παραμελήσει τελευταία – και ότι ίσως είναι καιρός να το ξανασκεφτείτε.»

Σχετικά άρθρα

6 σημάδια ότι βάζετε τη γάτα σας πάνω από όλους και από όλα

Μπορούν οι σκύλοι να θυμούνται τα ονόματα των παιχνιδιών τους; Τι λέει πρόσφατη έρευνα

Τα αντικείμενα που όλοι έχουμε σπίτι μας και είναι επικίνδυνα για τον σκύλο μας